Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

17 de desembre de 2013
1 comentari

Puntualitzacions a l’ABC del 17 de desembre del 2013

Avui el rotatiu madrileny ABC dedica portada, editorial i reportatge a difondre que “Dirigentes de la Asamblea Nacional Catalana mantienen vinculos proetarras” esmentant-me personalment en uns termes que vull puntualitzar.

 

En primer lloc, barrejant fets certs amb suposicions mancades de rigor periodístic el diari espanyolista cerca confondre l’estratègia político-militar, (hores d’ara en vies de desaparició), del moviment d’alliberament nacional basc amb el procés independentista català cívic, democràtic i pacífic en vistes a aplicar  a aqueix darrer l’arsenal de mètodes repressius del qual l’ordre estatal s’ha anat dotant als darrers anys amb l’aparent pretensió de combatre el terrorisme.

En segon lloc, si bé és cert que vaig participar en representació d’ERC a la reunió amb ETA d’ara fa deu anys, no ho és que mantingui amb posterioritat cap vinculació orgànica amb aqueixa organització basca.

En tercer  lloc, tampoc és cert que jo sigui membre de l’ANC. Vaig cotitzar durant alguns mesos com a afiliat, però quan fa dos anys Jaume Marfany em va convidar a participar en un acte de l’Assemblea a Flix i vaig ser vetat per ERC me’n vaig desvincular. Personalment, he participat en la via catalana i assistit a actes locals d’aqueix moviment, que veig amb simpatia, però no en formo part.  Actualment només sóc militant de Solidaritat Catalana per la Independència.

Finalment, crec, que l’amalgama incoherent de dades i personatges que l’ABC fa busca també donar cobertura a alguna de les persones esmentades que, a diferència de patriotes de trajectòria contrastada, realment col·labora a fer inviable el camí cap a la llibertat del poble català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!