Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

2 d'octubre de 2012
0 comentaris

SITxCAT

Avui tot dinant amb una colla de companys de professió he preguntat quants dels presents assistirien al Congrés del COSITAL (el Col·legi estatal de secretaris, interventors i tresorers d’Administració local) previst a la darreria de novembre a Cadis, i ha resultat que ningú s’hi havia inscrit per anar-hi.

Personalment, no he estat mai a la ciutat gaditana i em venia de gust fer-hi una ullada aprofitant el referit congrés, però a la vista de l’abstenció dels meus companys jo tampoc hi aniré i més quan m’han raonat les causes de la seva actitud. Els punts de vista sobre el present i el futur del nostre col·lectiu del col·legi espanyol i el català són totalment divergents fins al punt que el col·legi català va per lliure preparant el nostre propi congrés.

El moment històric que estan visquent les relacions entre Catalunya i Espanya comporta canvis a tots els nivells de la vida social i econòmica, també pel que fa als secretaris, interventors i tresorers que catalans que estem pensant de crear un grup de treball que faci feina de prospectiva  sobre el model d’administració territorial que s’escauria a una Catalunya lliure. SITxCAT (secretaris, interventors i tresorers per Catalunya) podria ser un bon nom per aqueix nucli de reflexió.

Post Scriptum, 10 de setembre del 2017.

Avui hem fet públic un informe jurídic sobre la Llei 19/2017, del referèndum d’autodeterminació, lliurat a l’Associació de Municipis per la Independència.

Post Scriptum, 2 d’octubre del 2017.

Els membres del SITxCAT som un minoria dins el col·lectiu del CSITAL de Catalunya però hem estat al costat dels ajuntaments independentistes, de les entitats sobiranistes i de les institucions catalanes mentre que la majoria ha estat al costat de l’ordre espanyol establert. Aqueixa fractura i les conseqüències que comportarà encara és aviat per saber-ne l’abast, però tinc la percepció que la junta del CSITAL amb els seus comunicats proclamant la seva lleialtat a la Constitució espanyola ha interpretat la mateixa partitura que els músics de l’orquestra del Titànic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!