Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

25 de desembre de 2011
5 comentaris

Per l’esquerra de la llibertat: nova etapa

Després de cinc mesos d’aturada reprenc l’actualització diària d’aquest bloc replantejant-ne l’orientació en un doble vessant jurídic i polític.

En primer lloc, avui obro un web (www.jaumerenyer.cat) on progressivament hi aniré introduint els escrits jurídics i polítics que he anat elaborant al llarg de més de trenta anys d’activitats en ambdós camps. Aquest bloc en serà un element més. El fet d’haver rebut més de cent mil visites al llarg d’aquest temps en què ha estat pràcticament inactiu m’ha dut a mantenir-lo. El vaig obrir ara fa més de quatre anys, un 18 de juliol, coincidint amb la data en la que Francesc Mació va fundar Estat Català el 1922. El reprenc avui que commemorem el traspàs del líder català del segle XX que més admiro. 

En segon lloc, pel que fa als continguts dedicaré més atenció a la perspectiva jurídica de l’actualitat política tot i que aquesta continuarà essent el gruix dels apunts.  La lluita independentista a casa nostra entra aquest 2012 en una etapa crucial en la qual la fallida de l’autonomia és un fet consumat (fins i tot un periodista del règim com Jordi Barbeta ho reconeix avui a La Vanguardia,”Esto se hunde”, diu) i s’agreugen les condicions de dominació política i dependència econòmica imposades per l’ordre estatal. Des del meu compromís militant al si Solidaritat miraré de contribuir tot el que pugui a fer avançar l’estratègia integradora i congruent que cal per assolir a mig termini l’Estat català.

  1. Benvolgut Jaume:

    M’alegro de tornar a veure’t per aquí. Saps que molta gent seguíem amb interés els teus sempre documentats apunts.

    A mi em va saber molt greu la forma en la qual vas marxar. Per les formes. Crec humilment que et vas passar. Que la teva reacció va ser desproporcionada i molt agressiva no només contra Vilaweb sinó contra tots els que formem part d’una manera o una altra d’aquesta cosa col·lectiva que és Vilaweb. I em sembla que tu no vas ser conscient d’això. Molts que et tenim en gran estima ens vam sentir vexats i agredits sense necessitat.

    A mi d’aquest diari m’agrada sobretot la seva capacitat de sumar gent i d’evitar guerres fraticides. I em sembla que tu en vas voler començar una que per sort ningú no va voler seguir. Entenc que la qüestió Israel-Palestina és molt important però no crec que ho sigui tant com per a qüstionar tot el que Vilaweb representa, de la manera tan exagerada que ho vas fer.

    M’alegro per això que recapacitis i tornis a començar. S’acosten hores difícils i necessitem veus com la teva, fermes i experimentades. Perquè la llibertat és a tocar però ningú no ens la regalarà. Gràcies i endavant. 

    Roser 

  2. Ben retrobat, Jaume,

    Jo, que no sóc precisament un entusiasta de l’enfocament que dónes a l’independentisme, estic content de poder tornar-te a seguir. Ja se sap. S’aprèn més de qui té idees diferents a les pròpies que qui comparteix concepcions.
    Xavier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!