Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

8 de juny de 2011
1 comentari

Suport a Escola Valenciana

Les mobilitzacions en suport d’Escola Valenciana i contra el projecte de decret de la Conselleria d’Educació liquidant l’ensenyament en valencià es van estenent arreu del país, també a Tarragona demà, fet que dóna peu a plantejar diverses qüestions polítiques.

La primera, com és que CIU no exigeix contrapartides als pactes que està subscrivint amb el PP que incloguin aturar el lingüicidi contra el català que estan perpetrant al País Valencià ? L’actitud del govern presidit per Artur Mas serà la passivitat tal i com ha fet arran de la clausura dels repetidors de TV3 per part de la Generalitat Valenciana ? Com poden fer compatible a CIU els pactes locals (i previsiblement estatals a partir del 2012, legítims d’altra banda), amb les claudicacions nacionals anteriorment referides ?

La segona, l’augment de la pressió contra l’ensenyament de la llengua catalana al País Valencià i a les Illes Balears reobre la dinàmica d’unitat nacional arreu dels Països Catalans. Si l’independentisme cívic -i sobretot el polític- es capaç de sostenir les mobilitzacions socials, donar-los-hi una projecció institucional eficaç i estrènyer els lligams entre els col·lectius implicats podem estar a l’inici d’una etapa de reivindicacions compartides al conjunt dels territoris de la comunitat nacional catalana. 

  1. Prou feina tindrà CiU d’aguantar el model d’escola catalana. Oblideu que els tribunals espanyols ja presionen per a carregar-se-la? No sé què pot fer Artur Mas per la TV3 al País Valencià. El que és evident és que la Generalitat Valenciana fa el que fa perquè els imputats que la dirigeixen compten amb la complicitat del PSOE (valencià i català, espanyol vaja). Quant a allò dels pactes: que pactar amb el PSCOE no és en si mateix una claudicació nacional? Encara diria més: segons com és una autèntica traïció. Pregunteu en Esquerra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!