Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

29 d'abril de 2011
3 comentaris

Recuperem Estat Català per a l’independentisme

Arran dels actes commemoratius del setanta-cinquè aniversari de l’assassinat dels germans Badia ha reaparegut als ulls de l’opinió pública l’existència d’Estat Català com a formació política.

 

Alguns mitjans, especialment Nació Digital, s’han fet ressò  d’una pugna soterrada entre dues fraccions que se’n disputen les sigles: la que representa la continuïtat històrica encapçalada per Josep Planchart i el sector de nous militants comandat per Jordi Miró. La legalitat espanyola ha donat la raó als darrers  però la legitimitat històrica està indubtablement del costat de Planchart i els seus companys. A l’independentisme català és també l’hora de les retro-avantguardes i de recuperar per a la causa de la llibertat de Catalunya el patrimoni col·lectiu que representa Estat Català.

Post Scriptum, 29 d’abril del 2018.

He de fer autocrítica pels prejudicis personals continguts en aqueix apunt envers els qui assumiren fa nou anys la direcció d’Estat Català, cal reconèixer el treball que han fet preservant aqueixes sigles històriques de l’extinció. Però insisteixo en la conveniència de fer novament d’Estat Català una organització operativa en l’actual moment polític, obrint les portes a nous militants i actualitzant l’ideari tot contribuint a una estratègia unitària de l’independentisme per tal de fer front al poder espanyol.

Post Scriptum, 22 de novembre del 2021.

Ahir, a Prats de Molló amb ocasió del 95è aniversari de l‘intent independentista comandat per Francesc Macià, van començar els actes commemoratius del centenari d’Estat Català amb la presentació de l’obra col·lectiva “Diccionari biogràfic d’Estat Català”, coordinada per Tomàs Callau i Fermí Rubiralta, en la qual he tingut l’oportunitat de participar. Agraeixo la generositat dels qui antany havia criticat i ara s’ha demostrat són dignes continuadors de l’esperit fundacional d’Estat Català.

Post Scriptum, 29 de gener del 2023.

Avui s’ha celebrat a Montblanc el XIIIè congrés d’Estat Català que ha escollit una nova executiva presidida per Josep Andreu i Domingo, materialitzant a la pràctica l’esperit de renovació expressat en els actes commemoratius del centenari del partit que van tenir lloc el 8 de juliol de l’any passat als quals hi van participar familiars dels membres fundadors i militants destacats, superant les desavinences precedents.

  1. Per què no expliques que amb en Bentanachs i en Miró comparteixes militància a SI?

    I per què no exposes tot allò de la Unión de Lucha ML que saps perfectament i sempre expliques? 

    I mantes coses més… 

  2. Quina vergonya el post scruptum aquest del 29 d’abril

    Ara resultarà que els que es van carregar EC van treballar per preservar les sigles, suposo que ho feien mentre putejaven als militants històrics als que els hi van prendre el partit i a tota la gent que era amb ells deixant-se la pell per preservar DE VERITAT les sigles.

    Vergonya te’n hauries de donar

    I tu que diantre has fet per Estat Català a banda de xerrar???

    1. El Post Scriptum respon a un intent de conciliació que va menar una personalitat de reconegut prestigi entre l’independentisme català per tal que Jordi Miró s’avingués a cedir les sigles d’Estat Català i fer-les un altre cop representatives i operatives. Dissortadament, no va reeixir.

      Si tens alguna altra via per aconseguir aqueix objectiu fes-m’ho saber.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!