Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

27 de març de 2010
0 comentaris

El Govern de la Generalitat impugna el FROB davant el Tribunal Constitucional

Al darrer minut el Govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit impugnar el Decreto-ley 9/2009, pel qual el govern espanyol va crear el FROB. 

El Consell Consultiu de la Generalitat ja havia aconsellat l’agost passat impugnar-lo atès que envaïa competències estatutàries manifestament. Aleshores el President de la Generalitat, José Montilla, va declarar que d’entrada no pensava impugnar la norma estatal a l’espera del resultat de les negociacions polítiques amb l’executiu estatal. Mig any després no s’ha fet públic ni el balanç d’aquestes suposades negociacions ni els arguments polítics i jurídics que fonamenten aquesta decisió governamental de recórrer al Tribunal Constitucional la creació FROB i les potestats extraordinàries que atorga al Banco de España.
De moment, les fusions entre les caixes d’estalvi catalanes s’han mantingut dins del marc territorial català, però si la crisi econòmica continua i les fusions acordades no donen els resultats esperats, l’entrada de capital privat (espanyol, bàsicament) serà quelcom més que una possibilitat. Si aquesta eventualitat s’arriba a donar serem davant de la desaparició d’un dels darrers sectors econòmics autòctons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!