Amb Luis Martínez Garate

Al Luis el vaig conèixer fa sis anys a Altafulla, població on resideix temporalment alguns mesos de l’any. Ca seva és ben a prop d’on visc, i un vespre ens vam trobar gràcies a la coneixença mútua d’un amic que va fer d’intermediari.

 

Home culte, de tracte afable, navarrès de cor i euskaldun de formació, és un dels puntals de l’entitat “Nabarralde”. Manté actiu un bloc de referència imprescindible per copsar la realitat política navarresa i basca en general (http://www.nabarra.blogspot.com/) i és un bon coneixedor de la societat catalana, com hom pot comprovar vistant el web www.nabarralde.com, on hi apareixen sovint col·laboracions d’intel·lectuals independentistes catalans com Víctor Alexandre o Salvador Cardús.

Al número 44, corresponent al mes de febrer d’enguany, de la publicació mensual de Nabarralde hi apareix una llarga entrevista  a Luis Martínez Garate on analitza el moment polític basc i el desenvolupament de la campanya que estan duent a terme per commemorar el cinquè centenari de la conquesta castellana del Regne de Navarra (1512-2012). Una experiència de la qual els catalans hauríem de prendre nota en vistes al 2014, si és que volem que sigui un tombant estratègic en l’evolució política del nostre poble.

Post Scriptum, 7 de febrer del 2018.

Al cap dels anys l’amistat amb Luis Martínez Garate s’ha fet més profinda i profitosa per l’intercanvi de coneixements sobre les respectives societats d’origen. L’afabilitat del seu tracte es complementa amb el rigor historiogràfic com es pot copsar en aqueix apunt del seu bloc d’ara fa un any titulat “Historia y objetividad”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *