Terra i llibertat

Autodeterminació - Països Catalans

8 de maig de 2011
0 comentaris

12, 13 i 15 DE MAIG:COMMEMOREM LA NAKBA PALESTINA

Ara ja són 63 anys del desastre palestí. 63 anys d’ignomínia i d’ocupació. Europa que no ha sabut mai solucionar els seus problemes, ni tampoc disculpar-se realment amb els i les seves ciutadanes reprimides i assassinades pel totalitarisme: jueus/ves, gitanos, anarquistes, comunites, socialistes, demòcrates en general…., va pensar que la solució, en aquest cas pel “judaïsme”, podia convergir perfectament amb la seva manera de “gestionar” el món, en un marc i amb una concepció colonialista per suposat; d’aquesta manera va donar suport als minoritaris sectors del sionisme (una interpretació, absolútament manipulada, del missatge profètic jueu) centre-europeu per construir un Estat jueu, etnicista i para-racista en la Palestina històrica, bressol del judaïsme, del cristianisme, i en els darrers segles islamitzada en part, amb importants minories jueves i cristianes fins a principis del segle XX (abans de la invasió europea-sionista i de la Nakba). La Nakba és l’ocupació, és l’il.legalitat sostinguda de l’Estat Israelí que no compleix cap resolució de les NN.UU., és la perpetuació del colonialisme europeu, és la desestabilització del Mediterrani, és alimentar un Estat que cada cop deriva més cap a formes racistes de govern i de concepció del món…..

El proper 15 de maig s’acompliran 63 anys de la Naqba, la catàstrofe. Això és el que significa en àrab: el “desastre palestí”. 

És per això que durant els dies 12, 13 i 15 de Maig, la Coordinadora d’entitats catalanes “Amb Palestina al Cor” realitzarem una sèrie d’activitats per a commemorar la Naqba.

63 anys d’ocupació israeliana

63 anys d’apartheid i neteja ètnica

63 anys de resistència palestina

Dijous, 12 de Maig a les 19h

CONFERÈNCIA a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la UB  amb

Jamal Zahalka, Maren Mantovani i Albert Caramés

Parlarem de les lleis racistes de l’estat d’Israel i la repressió que pateixen els palestins que viuen a la Palestina històrica, de les polítiques de colonització i la situació dels refugiats palestins/es, de les polítiques d’Apartheid i la campanya de BDS a nivell internacional i de les relacions armamentístiques Espanya-Israel

Divendres, 13 de Maig a les 19h

PREMI ESPERANÇA, a l’activisme en favor dels drets del poble palestí al Palau Robert de Barcelona

Presentarà l’acte l’actriu Catalana Montserrat Alcoverro.  Intervindrà l’ambaixador palestí a l’Estat Espanyol, Amer Musa.

Recital de poesia, actuacions d’un coral integrada per nens de les diverses comunitats àrabs a Catalunya.

Necessària inscripció: nakba2011@gmail.com  

Diumenge 15 de Maig, a la Plaça dels Àngels

Projecció de documentals i exposicions fotogràfiques al voltant de la Naqba, Música, circ i gastronomia. Organitzat per Pallassos en Rebeldía. 

 

més informació: www.alcor.palestina.cat 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!