“Sabemos lo que has hecho”

Aquesta frase, acompanyada de símbols feixistes i “puta ETA”, l’han pintada a la paret de casa meva amb lletres ben grosses. És el tercer fet d’aquestes característiques en el darrer mes i mig.

 

No penso acudir ni a les autoritats ni a la policia espanyola. Tampoc demanaré ajuda als dirigents d’ERC que han intentat estigmatitzar-me per actuacions realitzades precisament a petició del partit. Miraré d’autoprotegir-me en la mesura de les meves possibilitats i demanaré a les institucions catalanes, locals i nacionals, que adoptin polítiques preventives respecte la creixent amenaça de la violència feixista i espanyolista contra els catalans i la catalanitat.

El meu cas no és un fet aïllat, fa pocs dies un individu va agredir un carter mallorquí que se li va adreçar en català. L’odi escampat des dels mitjans de la “brunete mediàtica” contra la nostra llengua, divulgant la impostura que els castellanoparlants són discriminats en terres catalanes, atiant la catalanofòbia a tots nivells acaba traduint-se en actes com els que descric. Violència de baixa intensitat, de moment, que busca efectes polítics com ha passat al País Valencià des de la transició ençà: acovardir la població, descartar opcions polítiques que no encaixen amb l’ordre establert.

No podem dissimular la càrrega potencial d’aquestes pintades, insults, crema de senyeres, agressions físiques individuals, sinó que hem de fer-les públiques, denunciar la impunitat que les fa possibles, prendre consciència de la dominació política que les justifica. I afirmar-nos com a poble que vol viure lliure i en pau i saber el que costarà fer-ho possible.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *