Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

28 de juliol de 2008
105 comentaris

“Sabemos lo que has hecho”

Aquesta frase, acompanyada de símbols feixistes i “puta ETA”, l’han pintada a la paret de casa meva amb lletres ben grosses. És el tercer fet d’aquestes característiques en el darrer mes i mig.

 

No penso acudir ni a les autoritats ni a la policia espanyola. Tampoc demanaré ajuda als dirigents d’ERC que han intentat estigmatitzar-me per actuacions realitzades precisament a petició del partit. Miraré d’autoprotegir-me en la mesura de les meves possibilitats i demanaré a les institucions catalanes, locals i nacionals, que adoptin polítiques preventives respecte la creixent amenaça de la violència feixista i espanyolista contra els catalans i la catalanitat.

El meu cas no és un fet aïllat, fa pocs dies un individu va agredir un carter mallorquí que se li va adreçar en català. L’odi escampat des dels mitjans de la “brunete mediàtica” contra la nostra llengua, divulgant la impostura que els castellanoparlants són discriminats en terres catalanes, atiant la catalanofòbia a tots nivells acaba traduint-se en actes com els que descric. Violència de baixa intensitat, de moment, que busca efectes polítics com ha passat al País Valencià des de la transició ençà: acovardir la població, descartar opcions polítiques que no encaixen amb l’ordre establert.

No podem dissimular la càrrega potencial d’aquestes pintades, insults, crema de senyeres, agressions físiques individuals, sinó que hem de fer-les públiques, denunciar la impunitat que les fa possibles, prendre consciència de la dominació política que les justifica. I afirmar-nos com a poble que vol viure lliure i en pau i saber el que costarà fer-ho possible.

  1. El terrorisme nazispanol de baixa intesitat de paraula i de fet fa anys que existeix i es tolerat i potser protegit als nostres regnes. D’una o altra forma el crim de Berga, les tanganes i agressions de Castellar del Vallès, l’asassinat d’aquell noi de València ( Agulló ) … son això.

    Fes-ne fotografies i porta-ho als Mossos i a la Junta de Defensa del Col.legi d’Advocats ( ? ), i a un fiscal o jutge independent, com fan ells, i  a una Acció Pública Catalana  de juristes, detectius, … ? per que concentrin i  acumulin els casos i duguin per justícia i si aquí no n’hi, per parcialitat nacional, dur-ho als tribunals internacionals.

    Jordi Carrera

  2. Jaume,

    Els espanyolistes de Catalunya, que n’hi ha, van forts. La victòria a l’Eurocopa ha estat la cirereta de l’ofensiva espanyolista animada pel “triomf” econòmic i la puixança espanyola. Una força que també alimenta els animals, com els bretols que venen a ca teva a tocar el que no sona.

    Ara, però, la festa espanyola s’acaba i es demostrarà, de nou, que Espanya és un fracàs. Incapaç d’aprofitar de debò els bons temps. Ara, de nou, és l’hora del model català, del treball i la visió a llarg termini.

    En tot cas, davant les amenaces, una abraçada!

    Marc

  3. Si fossis espanyol, la COPE ja t’hauria fet dues o tres entrevistes i et farien heroi o martir al nostre país això es tapa i fins i  tot s’encobreix.
    Veig l’espanyolisme pujat i alhora nerviós, aquest cap de setmana he tingut dos rifirafes verbals, un amb un espanyol que li vaig dir el que ningú s’atreveix a dir-li, i l’altre amb una botiflera.
    Serà hora d’estar atents i esmolar les eines.

  4. Lamento molt el mal tràngol. Tenim la púrria a cada cantonada, al costat de casa: fa por.
    No obstant jo sí que miraria de fer-ho públic d’alguna manera: cartes als diaris, preguntes al Parlament i al Congrés espanyol, evidentment mitjançant ERC només faltaria, síndic de greuges etc. Seria una forma d’autoprotecció: val més no ser valent.

  5. Quan li van posar les bombes a Sanchis Guarner i a Fuster. El primer volia denunciar les agressions via judicial. Recerca i judici. Fuster ho refusà, com a bon àcrata que era. De fet, sembla, que es van emprenyar entre ells dos. Els resultats són els actuals. Sanchis tenia raó i Fuster no. Quan fa uns anys Fernando Giner, president d ela DSiputació de València va dir d’aplicar la llei antiterrorista a l’Eliseu, aquest féu com Fuster. Erròniament, si li pegues una biona querella/ demanda i li toques la butxaca aquesta gednt reacciona, si no continuaran ad infinitum. Menys actes d’heroïcitat i més efectivitat.

    La història recent del País Valencià es repeteix a hores d’ara al Principat.

    O siga:

    1. DEMÀ, SENSE FALTA TE’N VAS A DENUNIAR-HO ALS MOSSOS D’ESQUADRA.
    2. QUAN ELS LOCALITZEN QUE INTERPOSEN, ELLS O TU, UNA QUERELLA CRIMINAL.
    3. ELS EMPRESSONES I QUE ET PAGUEN UNA BONA QUANTITAT DE DINER PER DANYS MORALS I FÍSICS.
    4. I EN CAS DE DESATENCIÓ DE LES FORCES D’ORDRE PÚBLIC ES TRAMITA LA INDEFENSIÓ A UN ÒRGAN JURÍDIC D’ÀMBIT EUROPEU CONTRA L’ESTAT. ESPAÑOL.  

    Cordialment

  6. Hola Jaume,
    Em sap molt de greu el que aquests feixistes de merda et fan. Sàpigues que pots comptar amb mi pel que necessitis.
    Ànim i força, si al gat no li agrada l’aïgua, dues galledes!

    Salut!

  7. És molt dur haver de patir aquesta mena d’agressions. Rep, company, el meu suport, la meua solidaritat més ferma i els meus ànims. I, si vols saber la meua modestíssima opinió, denúncia-ho. Els demòcrates únicament ens sentirem satisfets quan els agressors paguen pel seu delicte. No hi ha un altre camí que la justícia, i el Jaume, que és advocat, ho sap millor que ningú.

  8. Estic d’acord amb el que diu en Josep Blesa i Jordi Carrera, més val que apleguis proves i ho denuncies als Mosos i a tot arreu. Després, sinó no serveix de res. Hem de deixar l’estratègia de la resistència franquista, ara la lluita requereix d’una altra mena d’estratègia.
    Denuncia-ho i fes molt de soroll, cerca contactes als diaris més allunyats (Periòdico, Vanguardia, etc.) planteja-ho per la vesant humana i a veure si acumulem punts en contra.

    Salut!

  9. Salut Jaume !

    Només vull enviar-te una forta abraçada des d’Arbeca. Ningú no és imprescindible però tu ets molt però que molt necessari.

    De tota manera entre tots plegats hem de fer que ERC s’hi pronunciï

    Xavier Sans

    Arbeca

  10. Com tu ja saps estem al teu costat. No val la pena capficar-se, però s’han de denunciar aquest fets i no deixar-los passar.

    Ha veure si ens veiem pel poble aquest mes d’agost.

    Una abraçada

  11. Hola Jaume,

    Molt en temo que si no procedeixes a denunciar seguiran igual que fins ara. Perque… el que tu ara aquí puguis “explicar-nos” doncs poden creure’t o no; els que et conneixen doncs si, però, i els qui no?

    Crec erroni el teu discurs. Hauries d’acudir a les autoritats; fes fotografies i adjunta-les, i que vinguin a donar fe dels fets; i t’equivoques, perquè hi ha instruments legals per defensar-te. Cert, aquí jugarà l’habilitat del teu advocat (o teva). També si pots atrapar “in fraganti”.

    Per tant, tal i com un bon ciutadà ha de fer, denuncia. Les autoritats saben d’aquests il·lícits si el ciutadà DENUNCIA.

    Salut.

  12. Com a jurista que ets,  agafar tots els mecanismes possibles jurídics i pren-t’ho com un servei de patriotisme a molts altres que no tenen les teves competències ni possibilitats que rebem aquesta violència espanyolista feixista.

    Fes d’aquest cas un exemple per què els gossos si quan t’ensenya les dents i no els fots una bona hòstia, s’envalentonen i després et mosseguen de veritat, i quan un gos comença a mossegar-te, el tens que sacrificar sinó vols que un dia et mati.

    ¡Anims i lluita, que tens tot un poble darrera teu!.

    Manel

  13. La fermesa és compatible amb la denúncia, per tal de posar fi a l´impunitat i demostrar les contradiccions i els dèficits del marc juridicopolitic vigent, més enllà de l´opció personal. Modestament,com a minim, en la mesura del possible en faig ressó als companys/es blocaires de la XARXA REPUBLICANA per al seu coneixement i difusió i seria recomanable que tothom en fes difusió en la mesura de les seves possibilitats, davant el silenci de l´establishment, a diferència quan qui ho pateix són els “seus”.
    Ànims, company.

  14. No potser que continuem així, no pots posar una webcam? per anar enregistrant si et tornen a fer això.

    des de Deltebre, tens el meu suport. Espero que el democràtes del “diari de tarragona” en facin un article.

  15. Tan solo mostrarte mi total solidaridad y apoyo frente a estas agresiones nazis. Lo malo es que no sólo los que se expresan tan brutalmente piensan así, hay muchos más. Unicamente con una política democrática en pro de la independencia de nuestras naciones podremos hacerlos frente con eficacia.
    Hay que despedirse de ellos cuanto antes y que comprueben el estado de postración en que se van a encontrar sin los Paises Catalanes y sin Navarra-Euskal Herria bajo su férula.
    Un fuerte abrazo

  16. Ni l’agressió al carter balear,  com tampoc surt cap atac a seus de partits catalans.
    Només és noticia i obligació de manifestar la repulsa, quan n’és victima l’espanyolisme.
    Potser és per allò que diuen els periodistes de que no és noticia que un gos mossegui a un home pero si el contrari.

  17. Aquets assassins, es vàlen del silenci i la por dels agredits. No pots callar i fer vèure que no passa res. Has de cridar, acussar, desemmascarar als violents. Denúncies a tort i a dret, has d’anar a la tele, i ensenyar les fotos. Em semble que si no hi fas cas, dones peu a que ho continuin fent i acabin matant a quelcom innocent.

  18. aci al pais valencià patim moltes agresions, als casals Jaume 1 a persones d´acció cultural del pais valencià i quna casualitat mai agafen a ninún agresor, pero si un xaval crema una foto del rei immediatament a la carcel en ell´em ric de la justicia que tenim 

  19. Els teus llibres son una bona mostra que confies en la paraula per molt que molesti a l’ordre establert. Cal confiar en la paraula i la justícia més enllà dels que sempre les han retallat a mida per servir-se’n. Imagina’t la diferència: l’únic que poden segregar son hooligans jingoistes incapaçós de raonar, incapaços de parlar estiguin on estiguin, vesteixin com vesteixin. Es veu que es una característica de l’espanyolitat……

    Més enllà de la tecnologia, l’autoprotecció comptarà amb l’escalf de la gent. La denuncia formal no pressuposa res, així que jo la faria per deixar constància. Tú decideixes. Evidentment, el Col.legi d’Advocats i les demés institucions han d’estar-ne al corrent, així com associacions i institucions de caràcter internacional.

    Hi han moltes maneres de defensar-se. Primer les pràctiques. Després, tu saps que les millors, són les col.lectives.

    Gràcies Jaume.

  20. … una denúncia de forma oficial, davant de qui tingui les competències en seguretat ciutadana. És bàsic i és l’obligació de qualsevol ciutadà que rep una agressió. Independentment del tipus d’agressió que sigui. És el que jo faria. Ànims i endavant. Compta amb mi pel que necessitis.
    Anton Salvat.
     

  21. amb aquesta frase es dirigí un anònim al telèfon de ma casa la vespra de l’assessinat a València del Professor Broseta. La meua resposta fou immediata, “tú i quants més?”. No vaig tornar a tindre cap més telefonada.

    De qulasevol manera, els temps canvien i crec que el més possitiu és l’estratègia propossada per Jordi Carrera i Josep Blesa.

    Salut, company.

  22. Estic dacord amb els comentaris que aquest fet no pot quedar com si res, has de denunciar-ho i donar-hi el màxim de publicitat possible per escampar aquests fets vergonyosos.  El discurs de Ghandi està molt be, però a la pràctica i amb un estat com l’espanyol i una colla de bretols com aquests no acaba de funcionar i en el possible s’ha de desemmascarar aquesta colla.
    Anims Jaume,
    Albert Cortés.

  23. Jaume, ja ho veus, m’entero d’aquestes coses pel Marc i tard

    No cal dir que tots estem amb tu davant d’aquesta colla de fills de puta, però crec que t’equivoques en no denunciar aquestes accions tan miserables. I no pq tinguin un resultat policial i a posteriori judicial, sinó pq això ha de calar en la gent que es pensa que això és un oasi, que això només passa a qui s’ho busca. 

    S’ha intentat massa anys fer avançar el país a base de fer pedagocia a Espanya, i ara estem veient que la pedagogia l’hem de fer a casa nostra. I crec que la denúncia d’aquests fets és pedagog per qui no veu o no vol veure certes coses.

    Ànims!! 

  24. aurrera beti Jaume, elduko da eguna faxiste danak bere lekuan ipintzeko.
    Erraza da gaur egun independentista bati edozer egitea, baina faxistek ez dakite gu independentistek ideak daukagula eta ideiak ez dira galtzen inoiz , batez be independentziaren ideak badira.
    idependentzia eta askatasuna herri danentzat.

  25. M’he assabentat tard d’aquesta agressió però vull deixar constància igualment de la meva solidaritat amb tu i la teva família davant d’aquesta acció criminal. Les amenaces, en la forma que siguin i vinguin de qui vinguin, no són pròpies de ningú que persegueixi un sistema de llibertats. I és cert que assistim a una degradació de la qualitat democràtica del país que converteix en anècdotes unes amenaces feixistes i eleva a la màxima categoria el relat fals i pervers que des de diverses esferes de l’espanyolitat s’està constrint en contra de la identitat catalana.
    Ànims a tu i la teva família.

  26. Jo ho saps Jaume al teu costat, aquest dies no faig programa, el 15 de setembre i tornem, però tens els nostres mcrofons a la teva disposició. A més a més si vols el dia 15 de setembre tens el meu programa per fer evident aquestes agressions.

  27. Des d’Esquerra Cardona estem al teu costat en aquesta lluita contra la intolerància i el feixisme!

    ànims Jaume!
    La lluita continua!

  28. Bones, Jaume, m’ha alegrat llegir que ho has denunciat i sàpigues que tindràs tot el suport meu. Però, no sé si ens en podem enfiar massa de la justícia colonial. De cap manera acabaran aquests “joves nazionals”, o no tan joves -no ho sabem- davant l'”Audiencia Nacional” per amenaces terroristes com el pobre E.Bertran o els Franky de torn.
    Potser, i perdona per usar-te, el teu cas, convenientment publicitat, podria jugar a favor de la nostra causa. No ho sé. Però no podem badar o ens aniran laminant mica en mica.

    Salut!

    Jaume

  29. Tens tot el meu suport Jaume! Molts casals d’ERC han estat atacats a Catalunya, i al País Valencià fins i tot va esclatar una bomba en un d’ells i els mitjans de comunicació catalans, ocupats pels espanyols, no en van dir gairebé res! Cal denunciar-ho i no acovardir-se. De passada també cal que comencem a pensar que ens haurem de defensar i que cap agressió quedarà sense resposta. Visca Catalunya LLIURE!

  30. Prezado Jaume, quero transmitirte a miña máis radical (etimoloxicamente de raiz) solidariedade fronte estas actitudes incualificábeis. 

    Unha moi forte aperta desde Galiza

    Pedro

  31. I que es el que has fet???
    Es una autentica vergonya que una persona que lluita per les seves creences , pels seus ideals , pel seu poble , per la seva nació , PACIFICAMENT , sense fer mal a ningú , es tingui que veure amenaçat , presionat i arrinconat A CASA SEVA , per aquesta colla de …… de nose per que no trobo cap qualificatiu per a ancertar plenament . I despres ells son els democrates i els tolerants….
    Tandabó no tinguessin que veure ja mes accions com aquestes.
    Perdona per trigar tant , pero feia mes d’una setmana que no em conectava al teu blog.
    Per descomptat tens tot el suport per al que puguessis necessitar de tota la gent de casa meva , ja ho saps……
    anims en aquests moments i una forta abraçada.
    Per cert , crec que has fet molt bé fent la denuncia , i tu que pots , hauries de muntar tot el rebombori mediatic que puguis…Sols com a messura de autoprotecció només…

  32. Només hi ha un camí i és la independencia. Espanya no ens aporta res de bo. El PP i el PSOE són una colla d’impresentables a més d’imperialistes.

    Unificació de tota Catalunya i la independència.

    Força Catalunya unida. A baix els imperis.

  33. Hola Jaume,

    Tot i que molt tard, tens la meva solidaritat respecte de conductes feixistes, vinguin d’on vinguin. D’altra banda tinc un dubte quan comentes “demanaré a les institucions catalanes, locals i nacionals, que adoptin polítiques…”. Quan discrimines entre institucions catalanes i nacionals a què et refereixes exactament?

    Salut i endavant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!