Amb Raimon Escudé

Avui, Raimon Escudé Pladellorens compleix setanta-quatre anys. Advocat, polític i patriota de pedra picada, és un privilegi tenir-lo d’amic.

 

Raimon Escudé va començar a militar a Unió Democràtica de Catalunya l’any 1953, fins al 1977 quan s’incorporà a CDC. Fou escollit diputat en les primeres eleccions al Parlament de Catalunya l’any 1980, condició que mantingué fins el 1999. Dins del grup parlamentari de CIU fou portantveu entre els anys 1989-1995. Després d’abandonar Convergència, l’any 2002 ingressà a ERC. Mai ha ocupat cap càrrec, ni l’ha demanat, dins de l’històric partit republicà tot i que l’Esquerra no va sobrada de juristes ni de persones professionalment qualificades amb la seva amplitud de coneixements històrics, legals i polítics.

L’entrevista que publicà la revista d’ERC de Terrassa “Acció”, núemro 31, corresponent a l’octubre del 2006 reflecteix la profunditat de les seves conviccions.

És un brillant conversador, discret i eficaç a l’hora de treballar políticament i d’una erudició que no necessita de vanitats per projectar-se. El vaig conèixer a començament de l’any dos-mil quan començavem a organitzar el Fòrum Català pel Dret a l’Autodeterminació, del qual ell ha estat pilar fonamental. Precisament en aquest àmbit ha escrit els documents col·lectius de l’entitat i, especialment, el treball “El dret d’autodeterminació al llarg de la història contemporània”, publicat dins l’obra “El dret d’autodeterminació, avui”, (Proa, 2004). Un Text on és recullen els resultats de les votacions dels referèndums d’autodeterminació que s’han celebrat arreu del món.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *