SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

17 de març de 2011
1 comentari

Treballen per la ciutat. Felicitats ENTESA!

(Ple de febrer – VI)
S’ha acabat l’ordre del dia dedicada a resoldre les propostes del govern. Abans d’encarar les propostes dels grups de l’oposició el govern dóna compte, per primera vegada, del nivell de resolució de les mocions aprovades pel Ple l’any 2010. Aquest és un acte de transparència i alhora una forma d’explicitar que la feina fixada pel ple té un sentit i no es queda al calaix. Compte, són mocions de l’oposició, això prova que els grups que no estan en el govern també incideixen en el bon funcionament de la ciutat. El Sr. Bustos anuncia cada moció i el responsable del govern encarregat d’executar-la explica el seu nivell de realització. Un cop fet el compliment resulta, si no m’he descomptat, que de les 14 mocions aprovades 6 són de l’Entesa per Sabadell, 5 de CiU, 3 d’ERC i 1 d’ICV-EUiA (Entesa i ERC comparteixen una moció). La incidència de l’Entesa a la política local és força rellevant.

No se’ns escapa que les mocions presentades entre tots els grups i no aprovades, són moltes. Així el resultat també ens mostra la capacitat objectiva de l’Entesa en fer propostes viables, realistes, que poden ser assolides pel govern. Podríem dir el mateix de CiU però és incomparable perquè els resultats de l’Entesa són fruit del treball de dos càrrecs electes i CiU està representada per cinc.

 

Encara que en el Ple, per reglament, quan es dóna compte no es pot fer debat ni intervencions el Sr.Bustos, a petició dels portaveus, cedeix la paraula sense debat. De forma concisa l’Isidre Soler exposa i celebra que es faci públic l’estat de les mocions. La Carme Garcia (però és en el Ple?), portaveu de ICV-EUiA, fa la primera intervenció de la tarda per ressenyar com foren votades les mocions que ells van presentar durant l’any 2010. El portaveu de CiU, no sap cenyir-se a l’oportunitat del moment i repassa cada una de les seves onze mocions no aprovades per acabar amb un atac al govern municipal. Moment que el Sr.Bustos li matisa que és el Ple i no el govern qui no ha acceptat les seves propostes.

 

A partir d’aquí, desprès del recés de deu minuts, es comença el debat de les quatre mocions presentades pels grups de l’oposició. La primera, d’ICV-EUiA, sobre un possible local per a la Federació d’Associacions de Veïns queda sobre la taula perquè encara (ja és el tercer Ple) s’està en procés de negociació.

 

La segona, presentada per l’Entesa, demana instar al govern perquè modifiqui la Llei Hipotecària per tal de regular la dació en el pagament, o sigui possibilitar que en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costes judicials) quedi liquidada, tal i com succeeix a d’altres països de la Unió Europea. La moció també inclou estudiar en el si del Consell Assessor de l’Habitatge de Sabadell possibles mesures a nivell municipal que evitin els desnonaments per motius econòmics. Després d’un petit debat sobre l’oportunitat d’acordar-ho en el Ple o a la Junta de portaveus tots els grups han estat d’acord en donar-hi suport i s’aprova per unanimitat.

Com han canviat les percepcions socials en menys de cinc mesos! Recordem l’estúpid (avui ja es pot dir així) debat que s’ocasionà arran de la moció on ICV-EUiA amb una actitud preventiva, en el Ple de setembre, demanava intentar conèixer el volum de les famílies afectades per desnonament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!