Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

27 de febrer de 2008
6 comentaris

9 de març: acte a Vimbodí

Ahir al vespre una cinquantena d’assistents acudiren a l’acte electoral d’ERC a Vimbodí on hi vàrem prendre la paraula Ramon Caixal, regidor al consistori local, Josep Andreu, batlle de Montblanc i jo mateix. 

Entre els presents destacà Josep Sumalla veterà patriota, antic militant del Moviment de Defensa de la Terra, Josep Maria Combalia, que fou regidor a Montblanc i a qui conec des del temps del PSAN, Lluís Rosselló i Pere Burdell, incombustibles com sempre, i altres companys de la comarca que en un ambient de sana complicitat vàrem debatre sobre el present i el futur de la causa independentista.

Josep Andreu, començà fent un repàs des de l’època de la transició ençà, sobre com ha evolucionat l’independentisme i ERC a la Conca de Barberà: de la minoria inicial a la presència institucional ineludible en la vida local i comarcal. Va fer també el seu particular balanç dels quatre anys de diputat i de les esperances, finalment brutalment defraudades, que va aixecar inicialment el discurs aparentment renovador de Rodríguez Zapatero. Per la meva part, intentant respondre als interrogants plantejats pel Josep Andreu, vaig situar enguany, en aquestes eleccions i en la resposta que s’ha de donar a la previsible sentencia del Tribunal Constitucional retallant l’Estatut, el punt de partida d’una nova etapa pel partit i pel país.

L’etapa del peix al cove no dona resultats si no hi ha una qüestionament total i frontal de l’espoli fiscal i el tracte neocolonial que les polítiques estatals atorguen al nostre país. En el col·loqui amb els aassistents varen sorgir possibles respostes de desobediència fiscal i civil a l’arbitrarietat estatal en els terrenys econòmic i dels serveis públics que poden  retornar la confiança i la il·lusió col·lectiva en el projecte de construcció nacional català.

 1. Goso preguntar: En la votació al Senado per Barcelona, si Entesa (psoE+ERC+IC) presenta Molas(psoE), Arqué(psoE) i Guillot(IC) els que vulguem votar a algú d’ERC on hem de posar la creu?. Ja sé que no combregueu gaire amb l’actual direcció d’ERC, però no us sembla massa "pluja fina" formar part d’una coalició i no ser a les llistes?.

 2. Benvolgut Jaume
  La previsible sentencia sortirá després de les eleccions, i podría endurir-se mès si el PP governa i imposa la seva remodelació dels membres del Tribunal. Crec que aquesta darrera posibilitat no arrivará – encara que jo desitjo un govern de majoría absoluta del PP a Madrid per poder en tots els ambits veure creixer l’independentisme – Es crec el gran moment de obrir d’una vegada el conflicte. El moment de recessió económica que vivim i que s’accentuará els propers anys, creará també un clima social tens i cal accentuar el discurs de progrés economic si fosim Estat – Ostres!! per cert , hauriem de trobar estadistes a casa nostra, uff!!.
  Esquerra ha d’encapçalar i capitalitzar el moviment de protesta, ha d’aprofitar la onada que es crea per fer arrelar molt mès la necesitat d’assolir la independencia.
  Dit aixó i si surt la sentencia preparada actualment, cal:
  – Començar ja a sondejar i conversar activament amb les patronals , Fomento , Cameres de Comerç , etc. , actualment molt mès crítiques i amb un discurs, per part de alguns dels seus dirigents, que va molt mes enllá que el de bastants dirigents actuals de ERC. Necesitem la seva complicitat i també donar confiança al capital.
  – Tots els diputats i senadors ,dels partits catalans, hauríen de retirar-se del  Parlamento.
  – Ple del parlament de Catalunya retransmes en directe per TV i radio, en les hores punta i de máxima audiencia. Per:
  Ratificar la validessa del Estatut votat
  Convocatoria de un referendum de ratificació del estatut
  Demanar a Tots els Ajuntaments , Diputacions i altres organismes, celebrin plens de refus de la sentencia i ratificant l’estatut
  Convocar una gran manifestació a Barcelona

  – Retirar-se del Govern de la Generalitat de Catalunya si el PSC no canvía el discurs actual i demostra amb fets el nou rumb.

  – Tirar endevant la desobediencia fiscal. Tots a la presó no hi cabrem.

  Alguna ltre cosa es també a estudiar.

  Res mes per ara
  Salut company       

    

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!