Joan Pinyol

Des de la terra del paper

2 d'abril de 2007
Sense categoria
3 comentaris

Per què no? llistes obertes!

Considerant la imminència de les eleccions municipals, és a dir, dels comicis més propers als votants, per allò que es coneixen molt més els candidats, i tenint en compte que ben sovint, en cada formació política esclavitzada per una sigla determinada, hi ha gent vàlida combinada amb gent que s’ha demostrat del tot inepta per a l’exercici de la gestió pública, PROPOSO la possibilitat que es puguin votar obertament les llistes. Sense traves, sense sigles tancades, i de manera directa cap als noms que més valen la pena, segons el criteri de cadascú, és clar. Si així es fes, la llista guanyadora resultant indicaria els noms realment escollits pels votants, seria més efectiu i ens estalviaríem moltes ampolles de cava a les seus dels partits i molta parafernàlia oficial que, més que sovint, després acaba anant en detriment dels nostres pobles i ciutats.
Què en penseu? Hi estaríeu a favor?

  1. Hola Joan !  L’actual sistema de llistes tancades dóna un gran poder als "aparells" dels partits i limita l’aparició de noves idees polítiques (ja que no existeix competència entre possibles candidats per veure qui ofereix el millor programa, si no que la competència consisteix en veure qui besa millor el cul del líder).

    En principi, hi estaria d’acord.

  2. És una utopia demanar llistes obertes?
    En aquest pais hem arribat a un límit de corrupció massa alt, com molt be diu el primer comentari, els que manen són uns dictadors. Proposo "No votar als partits majoritaris", almenys donar una oportunitat als petits de canviar el sistema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!