Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

3 de desembre de 2014
0 comentaris

“Vudú, blanc vudú”: fa 25 anys a “La caixa sàvia” (1).

El proper 9 de desembre es compliran 25 anys que la Cristina A., la meva secretària d’aleshores, i jo vàrem tenir els nostres cinc minuts de glòria en aquell programa del Canal 33 que es deia “La caixa sàvia”. Un concurs de caire cultural d’un parell d’hores de durada que s’emetia les nits dels dissabtes. El presentava Salvador Alsius i en una de les seccions –dedicada, és clar, a les facècies lingüístiques– hi col·laborava el mestre Tísner.

Com ja havia assajat un temps abans amb “Blanc o negre”, la idea d’Alsius quan va posar en marxa “La caixa sàvia” era la de combinar cultura i entreteniment per mitjà d’una competició entre tres parelles de concursants que havien de demostrar els seus coneixements de llengua, notícies d’actualitat i cultura en general. El programa es va començar a emetre el setembre de 1989 i juraria que no va allargar la seva presència a la graella més enllà d’abril de l’any següent.

¿Quin va ser el procés que ens va portar, ara fa un quart de segle,  a la Cristina i a mi a intervenir de manera episòdica en aquest programa? La història és força divertida i, a més a més, una mica llarga. Així doncs, us l’aniré explicant per tongades.

Tot va començar un bon dia de juny de 1989 amb un anunci al diari Avui encapçalat pel logo del Canal 33. Un anunci que feia referència a un programa aleshores encara desconegut: “La caixa sàvia. Concurs de contes i narracions breus per a televisió”.

(Continua aquí)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!