Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

16 de juny de 2017
0 comentaris

“Un milió… de fa molt temps”, un Bloc que us recomano. (i 2)

(La sèrie comença aquí)

El correu començava així: “Benvolgut Joan Josep. Remenant per la xarxa he trobat el teu “me’n recordo” del 2013 on m’esmentes i voldria agrair-t’ho. Estic embrancat en la tasca d’escriure alguna cosa respecte el concurs ja que gairebé no es troba res enlloc…”  Després m’explicava que havia recollit prou material sobre el tema com per escriure un llibre i em demanava si ens podíem trobar per veure de quina manera el podria orientar amb la mica d’experiència en el món dels llibres i de les editorials que he anat aplegant al llarg dels anys.

En Xavier Mateu i jo, doncs, ens vàrem reunir un parell de vegades, vaig veure la documentació que tenia i, sobretot, vaig llegir tot el que portava escrit sobre la seva participació al concurs. Sens dubte la part més important, ja que ell va tenir un paper no gens secundari en una bona part de les dues temporades que “Un millón para el mejor” va estar en antena: setanta-cinc programes en total entre gener de 1968 i juny de l’any següent amb un èxit d’espectadors decomunal.

Després de ponderar avantatges i inconvenients de les diverses solucions que hi havia damunt de la taula, al final l’amic Mateu es va decantar per obrir un Bloc a MésVilaweb i anar publicant els seus records i impressions. Ja li ho vaig dir aleshores, i ho repeteixo ara: crec que no es va equivocar.

I després d’uns primers tempteigs, lògics en tothom qui estrena una eina i s’hi vol familiaritzar, el 5 de març passat va veure la llum el primer apunt del Bloc “Un milió… de fa molt temps”. Aquest.

D’aleshores fins avui l’amic Xavier Mateu va camí de la dotzena d’apunts penjats i, el que em sembla més important, ha entrat ja en una dinàmica que el porta a una periodicitat de publicació més o menys setmanal. Un ritme idoni per mantenir l’interès entre els qui el seguim.

L’autor és una persona força singular  –guanyar un concurs d’aquelles característiques no és a l’abast de qualsevol, ja ho anireu veient–  i per això em permeto aconsellar-vos que entreu en el microcosmos d’“Un milió… de fa molt temps” llegint aquest apunt de presentació i a continuació us el poseu  –l’adreça general és aquesta—  entre les vostres adreces favorites. Aquelles que visiteu habitualment.

Els qui per edat vàrem viure de ple aquella època hi trobarem anècdotes i documents que ens activaran els records. I els més joves tindran accés a unes “batalletes” que en el seu moment varen ser molt populars però que ja fa temps que han caigut en el forat negre de l’oblit. Només per això crec que ja paga la pena a enganxar-se a aquest Bloc de Xavier Mateu.

Ja m’ho sabreu dir…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!