Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

23 de febrer de 2016
0 comentaris

Ser gran i escriure un bloc (1).

M’arriba un correu d’una facultat universitària de Barcelona en el qual m’expliquen que estan buscant persones més grans de 60 anys que en l’actualitat escriguin un Bloc. La proposta forma part d’un projecte de recerca que pretén explorar les opinions i l’experiència d’aquests blocaires.

Els promotors de la idea consideren que això d’escriure un Bloc és una activitat que no ha tingut gaire ressò als mitjans i que és una bona oportunitat de donar visibilitat a les persones d’una determinada edat que fan servir les noves tecnologies.

Si m’animo a col·laborar em faran una entrevista  –personal o telefònica–  anònima i confidencial i jo, com no podia ser altrament, responc de seguida que em tenen a la seva total disposició. I que em decanto per la modalitat en viu i en directe. També els faig saber que en el meu cas concorren dues experiències veteranes que els poden ser doblement útils: la pròpia de l’edat que tinc (a punt de fer 66 anys) i la meva condició de pioner (vegeu aquí) en el món de la Blogosfera catalana ja que aquestes Totxanes aviat compliran dotze anys d’existència amb prop de 3.000 apunts publicats.

A part de la meva condició de tafaner  –i més encara per afers com aquests–  la proposta m’estimula força els engranatges del cervell perquè intueixo que pot ser un bon pretext perquè jo mateix, mentre preparo la conversa, reflexioni, ordeni idees i miri de fer un balanç entre les servituds i els beneficis que comporta escriure amb una certa assiduïtat un Bloc aquest.

L’entrevista va tenir lloc fa un parell de setmanes i va anar molt bé: vaig explicar tot el que portava al pap i ja planyo la persona que n’hagi de fer una síntesi per adaptar les respostes a l’esquema de l’estudi (els vellets, ja se sap: perdem el nord quan es tracta d’explicar batalletes).

En els propers apunts miraré de deixar escrit aquí una mica de resum per si us pot ser, també a vosaltres, d’alguna utilitat.

(Continua aquí)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!