Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

11 de març de 2015
1 comentari

Novetats a can Rodamots.

Hi ha gent molt valuosa, en aquest país. Per això estic segur que quan serem independents no hi haurà qui ens aturi. Gent amb talent i, alhora, dotada amb una exquisida discreció. Que va fent la seva sense esgarips, com les formigues, però que va deixant pòsit i fa forat. Homes i dones de fer feines, que parlen sense alçar gaire la veu i que és un veritable plaer –i un acte d’estricta justícia– poder destacar la seva feina així que en tenim ocasió.

Sortosament, sota una definició així es podrien aixoplugar moltes persones però avui em vull centrar en la gent que, des del 2 de març de 1999, treballa perquè cada dia ens arribi a casa un regal de gran valor pels qui estimem la llengua: un mot. Em refereixo a la bona gent de Rodamots. I, posat a personalitzar, em refereixo a Jordi Palou.

Els seguidors d’aquestes Totxanes saben que he parlat en diverses ocasions d’aquesta iniciativa i d’unes quantes més (vegeu aquí, per exemple) que els cervells rodamotaires s’han anat empescant al llarg de tots aquests anys, sempre amb la paraula com a protagonista.

La notícia d’ara mateix és que Rodamots ha canviat totalment la seva presència a la xarxa amb una pàgina web nova (aquesta) i ha fet el pas del “.com” al “.cat” en el seu domini d’internet.

Des del seu racó del Baix Penedès el dilluns passat Jordi Palou ens va enviar a la parròquia rodamotaire un correu molt documentat sobre les característiques del nou producte. La informació que hi posa és tan completa que he preferit copiar-vos-el íntegrament i, per tant, cedir-li directament la paraula:

 

Rodamotaires del món,

Com ja us havíem anunciat i molts ja deveu haver vist, avui estrenem una nova web en un nou domini (rodamots.cat).

Hi hem estat treballant molts mesos i hi hem abocat molta il·lusió. A mesura que us hi aneu familiaritzant, ja descobrireu les múltiples aplicacions i novetats que conté.

Aquest nou format es pot veure amb comoditat des de qualsevol navegador i dispositiu electrònic.

Una altra novetat important és que podeu fer comentaris als mots (tant als que anem enviant com als antics). L’únic que us demanem és que siguin breus, entenimentats i que s’atinguin a qüestions de llengua.

La conversió de l’antiga base de dades (amb més de 3.500 mots i molt de material addicional acumulat al llarg d’onze anys de funcionament) al nou entorn WordPress ha estat força complexa i en alguns casos hi ha enllaços erronis, dades incompletes, etc. De mica en mica mirarem d’anar resolent aquests problemes, però si en trobeu cap que vulgueu comunicar-nos, podeu fer-ho mitjançant aquest formulari. Utilitzeu aquesta pàgina per informar-nos també sobre qualsevol incidència de visualització.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Aquesta nova web no hauria estat possible sense la feinada tècnica de la Núria Ramoneda, subscriptora de CD1M i professional del desenvolupament web. Però també gràcies al suport de tots vosaltres: més de 25.000 subscriptors i prop de 5.000 seguidors al Twitter! La vostra fidelitat al llarg d’aquests 16 anys és el millor estímul per continuar fent rodar mots.

La tramesa diària (o setmanal, segons la modalitat de subscripció que tingueu) dels missatges continua a càrrec de Drac Telemàtic, o sigui que per aquesta banda la professionalitat també queda garantida. D’aquí a poc temps també canviarem el format en què enviem els missatges.

Us invitem a explorar (i explotar) la nova web… i a dir-hi la vostra!

Cordialment,

Jordi Palou · RodaMots

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!