Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

11 de setembre de 2004
0 comentaris

I vinga llana al clatell… (el cartell de Perejaume).

Extret del butlletí "Barcelona Informació", núm. 77: "El cartell de la Mercè 2004 és obra de Perejaume (Sant Pol de Mar, 1957). L’artista es planteja el futur de Barcelona en un cartell ple d’interrogants situat, diu, "entre l’humor i la metafísica". "El turisme ha esdevingut un fenomen central en la nostra ciutat i el nostre país", sosté Perejaume"(n’hi ha més)

I continua el susdit butlletí: "Per això proposa una reflexió sobre els fonaments agraris de la nostra cultura, en contrast amb les formes de vida actuals, més despreses i mediàtiques. Des d’un pedestal d’estàtua hinduista -símbol de la multiculturalitat que viu la Mercè- l’artista desferma una reflexió profunda sobre la societat a la qual ens dirigim."

Guauuuu… Això sí que és fer beure a galet.

NOTA: Com que veig que la imatge del cartell ha sortit notablement deformada (segurament per culpa de la matusseria innata d’aquest blocaire, més avesat a tractar amb totxanes que amb bits i bàits) i com que, d’altra banda, una perla com aquesta no ha de quedar perduda de cara a l’ensenyament de futures generacions reprodueixo ara el text del cartell parit -recordem-ho- pel jaimito perejaumià: "Hem de fer-nos, els artistes, pagesos? / Un turista plantat és un pagès? /  Pot tornar a pagès aquell que ha estat turista?"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!