Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

9 de juny de 2008
0 comentaris

Grec’08: d’un cosmopolita que t’hi cagues.

Il·lús de mi repasso el programa oficial del Festival Grec d’enguany per veure quina presència d’obres d’autors catalans hi ha prevista i em quedo amb un pam de nas.

De fet ja m’ho hauria hagut d’imaginar llegint la presentació del senyor Jordi Martí, el Delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona que fa uns mesos encara confonia Edicions 62 amb el Grup 62, quan diu que dos dels principals eixos del programa d’enguany són el “Panorama UK” i l’Any Europeu del Diàleg Intercultural. Uauuuu…  (n’hi ha més)

Si no he perdut cap paper per entremig la presència d’autors catalans en el programa del Grec’08 és la següent:

“Rimuski”, espectacle teatral de Roger Bernat i Ignasi Duarte, 4 dies al Mercat de les Flors. En català i castellà.

* “Rodoreda. Retrat imaginari”, espectacle de Carlota Subirós sobre textos de Mercè Rodoreda. 4 dies al Mercat de les Flors. En català.

* “Pinsans i caderneres”, un musical de Xavier Albertí amb textos de Narcís Comadira. 4 dies al Teatre Romea. En català.

* “Mariana en sombras”, òpera d’Antonio Carvajal amb música d’Albert (Alberto en el programa) García Demestres. 1 dia a l’Auditori. En castellà.

* “Vents enllà. Música per a l’exili”, un espectacle musical sobre textos d’escriptors exiliats (Calders i Carner, de catalans) interpretat per Refree, Cabezas de Cera, Juan Pablo Villa i Silvia Pérez Cruz. 1 dia a la plaça del Rei. En castellà i català (el poquet que li toqui).

* “La pata del flamingo”, concert de presentació del disc del mateix títol del barceloní Alfonso Vilallonga. 1 dia a la plaça del Rei. En castellà.

* “En Brossa fa dissabte a can Picasso”, un espectacle-acció (o com dimonis es digui) a càrrec de Carles Hac Mor i Ester Xargay. 8 dies al Museu Picasso. En català.

* “Juliol a les biblioteques”, presentació de les obres de quatre autors teatrals emergents (que, d’una manera més fina, vol dir que són primerencs). 4 dies a diverses biblioteques de la ciutat. En català.

Fins aquí el recompte. No es podrà dir que hagi estat gasiu en la tria. Més d’un pensarà que he inclòs coses que no corresponen. I tot i així em surt un total de només 8 obres entre 58 ofertes de teatre, dansa, música, circ i altres.

Dit altrament: que no arribem ni al quinze per cent.

En fi… Que fem cagar, de tan cosmopolites com som.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!