Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

9 de març de 2008
0 comentaris

“Com que hi ha tanta grip, han hagut de clausurar la Universitat.”

La frase que encapçala l’apunt d’avui és la que obre “El quadern gris”, de Josep Pla, un dels llibres més importants de la literatura catalana. Un monument, vaja, que ara podem conèixer a fons gràcies a la bona gent de Xarxa de Mots (vegeu aquí) i la col·laboració de la Fundació Josep Pla (vegeu aquí).

La idea neix a partir d’una constatació engrescadora per a tots els que ens movem en aquesta constel·lació denominada Blogosfera: si Josep Pla hagués d’escriure “El quadern gris” avui, obriria un Bloc a internet.

Una idea brillant i un moment idoni per posar-la en marxa: el 8 de març de 2008. És a dir, el dia que fa noranta anys de la primera anotació de Pla en el seu quadern.  Un quadern que l’autor va obrir precisament el dia que complia vint-i-un anys, com un símbol de pas al món dels adults.

Així doncs, entre la data d’ahir i la del 15 de novembre de l’any vinent, que és quan Pla clou el dietari en vigílies del seu viatge a París per treballar de corresponsal del diari La Publicitat, tots els qui ens hem subscrit a aquesta iniciativa (vegeu aquí com ho podeu fer) rebrem cada dia que hi hagi entrada en el text original un correu electrònic amb enllaç (vegeu aquí) al text íntegre (*).

És a dir, aquest març rebrem el missatge els dies 8, 9, 11, 14, 16, 18, 19, 21, 24 i 25.

No sé per què però juraria que, vistos els temps que corren (i els que s’albiren), ara més que mai ens cal el suport de la bona literatura. Amb Pla això està garantit.

——————————————————————————————

(*) Un text estructurat, com no podia ser altrament, en format de Bloc amb fotografies i altra documentació complementària i que, a més a més, és obert als comentaris i aportacions que hi vulguin fer els lectors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!