Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

24 de gener de 2020
0 comentaris

Ava Gardner / Màrius Cabré: salsa rosa de fa 70 anys (1).

L’any 2020 aplega unes quantes efemèrides relacionades amb Ava Gardner i Màrius Cabré (Mario en l’època en què es desenvolupa aquesta història). Efemèrides que, ja ho avanço, pertanyen al camp de la tafaneria i la salsa rosa però que, ai las, formen també part de la biografia de molts membres de la meva generació.

Tant l’una com l’altre varen morir el 1990; és a dir, ara fa trenta anys. I el mesos d’abril i maig de 1950 -és a dir, aviat farà setanta anys- varen coincidir a la Costa Brava en el rodatge de “Pandora and the Flying Dutchman” (comercialitzada a españa amb el nom de “Pandora y el holandés errante”), una pel·lícula que ha esdevingut gairebé mítica no pas pels seus discutibles mèrits cinematogràfics sinó per les històries que sembla que hi va haver entre l’actriu americana i el nostre actor/torero. Sense oblidar l’estel·lar aparició d’un Frank Sinatra vingut directament des de Las Vegas per comprovar amb els seus propis ulls què hi havia de veritat i què d’invenció en les notícies que li arribaven sobre el capteniment de la parella en els idíl·lics paisatges de Tossa, S’Agaró i Girona.

La història és llarga i, afortunadament, disposo de força documentació sobre el tema. Però no es tracta de matar tot el que és gras a la primera. Ja he dit que el calendari d’aquest any té unes quantes fites relacionades amb el tàndem Gardner/Cabré que aniré abordant a mesura que arribin els aniversaris corresponents.

Així doncs, començo la sèrie recordant que demà farà trenta anys de la mort d’Ava Gardner. Va ser el 25 de gener de 1990 a Londres i tenia seixanta-set anys.

(Vegeu aquí l’article de la Viquipèdia sobre l’actriu)

Per la seva banda, Màrius Cabré es va morir uns mesos després: l’1 de juliol de 1990, a l’edat de setanta-quatre anys.

I entre el 14 d’abril i el 25 de maig de 1950 -és a dir, quaranta anys abans de les respectives defuncions- els dos varen coincidir en el rodatge de l’esmentada pel·lícula i, segons sembla, en algunes coses més.

Tanco aquí, doncs, l’apunt i us emplaço a seguir els detalls d’aquesta curiosa història a partir d’abril.

(Continua aquí)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!