Dèficit d’emprenedors.

Com cada matí, en obrir el correu electrònic em trobo amb “El Calbot” de la Fundació Catalunya Oberta. Es tracta d’un apunt sobre temes d’actualitat breu però sempre contundent i clar. Que se li entén tot, vaja.

El d’avui parla dels emprenedors, un tipus de gent a la qual jo reconec que no pertanyo però que sempre he admirat -vegeu aquí al costat el barret que simbòlicament em trec en presència seva-  com es pot llegir en l’apunt que el desembre de 2006 vaig dedicar a una persona molt propera a l’A. i a mi (vegeu-lo aquí).  (n’hi ha més)

El Calbot d’avui es titula “Dèficit d’emprenedors” i diu el següent: 

“En relació a la compra d’El Periódico i Zeta per Alfonso Gallardo, s’ha sentit la conyeta fàcil: “Mireu què fan els extremenys amb els diners dels nostres impostos”. Però als catalans ens convindria menys conyeta i més autocrítica. Alfonso Gallardo, el Bill Gates de Jerez de los Caballeros, va començar fa 40 anys en un magatzem de 100 metres. Avui, el seu imperi siderúrgic produeix més del 20% de l’acer d’Espanya, té plantes a Extremadura, Madrid, Astúries i Euskadi, i ha comprat una fàbrica d’acer a Thüringen (Alemanya). Què més voldríem, a Catalunya, que tenir uns quants Alfonsos Gallardos! A casa nostra no hi ha només dèficit fiscal. També hi ha dèficit d’emprenedors.”

Si us hi voleu subscriure l’enllaç amb el web de la Fundació Catalunya Oberta el trobareu aquí.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *