Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

19 de maig de 2005
0 comentaris

Una injecció d’autoestima, que sempre va bé…

Faig una ullada a la pila dels llibres que han arribat a casa en els darrers sis o set dies i déu n’hi do la patxoca que fan. Hi ha el tercer volum de l’Obra Completa de Jacint Verdaguer; la traducció de Margarida Castells i Manuel Forcano d'”Els viatges”, d’Ibn Battuta; l’antologia de narracions escrites a internet “relatsencatala.com” i  la segona novel·la de Melcior Comes “L’estupor que us espera”, premi Documenta a un autor molt jove (Sa Pobla, Mallorca, 1980) i que ja em va interessar moltíssim amb el seu llibre de debut “L’aire i el món”.  (n’hi ha més)

Si a això hi afegim la notícia que surt avui a tots els diaris a propòsit de la presentació del primer dels nou volums que tindran les Obres Completes de Pompeu Fabra crec que tindrem un interessant retrat del present de la nostra cultura. Si més no la literària. Una cultura que dignifica els seus referents -Verdaguer i Fabra-, que assimila i sap fer-se seu un clàssic com Ibn Battuta, que és capaç d’obrir noves vies d’expressió i difusió que trenquen l’estructura editorial convencional i que té en els seus autors més joves un potencial de creativitat, talent i ambició d’allò més remarcable.

Estic convençut que de cara a Frankfurt coses com aquestes ens han d’ajudar a elevar el grau d’autoestima de la parròquia. De l’altra virtut, la de la paciència, ja hem demostrat a bastament que en tenim per donar i vendre. I sense oblidar -l’Ignasi Riera en parlava avui en el seu article a l’Avui– la necessitat que d’una vegada per totes es tiri endavant la revista mensual -en català i anglès- de novetats bibliogràfiques catalanes de la qual fa quasi tant de temps que se’n parla com de la novel·la que des de temps immemorial diuen que està escrivint Xavier Bru de Sala.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!