Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

29 d'abril de 2005
0 comentaris

Immigrants i nadius al planeta digital.

Sembla que són conceptes que ja fa temps que varen ser definits per un estudiós del fenomen internet però que a mi, immigrant de mena, no em varen arribar fins ahir gràcies a una conversa amb el meu amic i company Josep M., home d’àmplies lectures, generoses inquietuds i també, ai las, pertanyent a la secta dels immigrants.  (n’hi ha més)

Decodifiquem metàfores: sembla que cal considerar com immigrants digitals tots els individus que complim dos requisits: haver nascut abans de 1965 i anar sobrevivint en el planeta digital a empentes i rodolons encara que no tinguem els papers en regla i que el desembarcament amb la patera hagi estat accidentat.

Els nadius, lògicament, són els nascuts després. Els que per llei de la cronologia pertanyen al planeta digital com a habitants de ple dret. Vaja, els que ja coneixien aquesta teoria des del primer dia.

Pel que fa als immigrants que no han aconseguit arribar a les costes digitals -i tal com passa desgraciadament a la vida real- només un pietós silenci. I després l’oblit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!