Oi?

Algunes notes d'un bloc d'Oriol Izquierdo

Com fer diners en el món de la literatura

Dedica els teus esforços a la promoció, no a la creació. Lluita per aparèixer a totes les antologies. Autopropulsa’t fins a un càrrec institucional, ja que la caritat ben entesa comença per un mateix. […]

Així comença El mel d’Émile que acabo de rebre. Vicenç Pagès, ocurrent i agut, àcid -i són aquests atributs que ja fa temps que li coneixem-, selecciona per al número 35 del seu noticiari informal alguns "consells" per a joves que desitgin córrer sense aturador pels dominis de la societat literària.

Pot ser que alguns dels seus consells semblin despropòsits, o mera conyeta, o hipòtesis inversemblants. Doncs no: em sembla que trobaríem exemples amb nom i cognoms, no del tot remots ni en el temps ni en l’espai, de tots o gairebé. Ja els llegireu, si voleu, aquí. Mentrestant, un tastet més:

"Publica llibres petits amb títols grandiloqüents. Això sí, digues que llences molts esborranys -llibres sencers- perquè ets un perfeccionista."

"Sempre que puguis, digues "nosaltres, els escriptors" i refereix-te als teus llibres com "la meva obra". Reserva l’escepticisme i la ironia per als altres."

"Sempre que puguis, fes-te fotografiar amb autors més coneguts que tu. Encara que només hagueu coincidit en un ascensor, quan parlis d’ells anteposa al seu nom les paraules "el meu amic"."



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Veus per oi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent