Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

16 de gener de 2005
0 comentaris

Una petita meravella: “My life without me”, d’Isabel Coixet (I).

Aquests dies he tornat a veure “My life without me”, la pel·lícula d’Isabel Coixet guanyadora del Premi Nacional de Cultura en la modalitat de cinematografia. Si no m’he descomptat, la d’ara és la quarta vegada que veig aquesta pel·lícula que no em reca gens de qualificar de petita meravella. La primera va ser, com Déu mana, en una sala de cinema i les altres en DVD. Si no fa gaire parlava en aquest espai dels meus rituals particulars ara ja puc dir que n’he afegit un més a la llista: una visió d’aquesta obra de la senyora Coixet almenys un cop l’any. I així fins que me’n cansi… o en faci una altra que m’agradi encara més, és clar.  (n’hi ha més)

 

Isabel Coixet ens explica la història d’Ann, una noia de 23 anys (magnífica actriu, Sarah Polley) mare de dues nenes de 5 i 3 anys a la qual se li diagnostica un càncer que només li deixa dos o tres mesos de vida. Lluny de desesperar-se Ann decideix amagar a tothom la seva malaltia i es dedica a planificar com serà la vida de Don -el seu marit, un xicot bona fe però una mica tarambana- i de les seves filles un cop la malaltia hagi consumat la seva sentència.

La llista de “Coses per fer abans de morir”, tal com ho escriu en un full de llibreta, inclou propòsits tan especials com deixar enregistrats missatges de felicitació pels aniversaris de cada filla fins als divuit anys, dir-los diverses vegades al dia que se les estima, buscar-li a Don una altra companya que se l’estimi a ell i a les nenes, anar un dia de picnic amb tota la família perquè la petita conegui el mar, fumar i beure tot el que li vingui de gust, fer alguna cosa amb el seu cabell i posar-se ungles postisses, visitar al seu pare tancat a la presó des de fa deu anys, dir sempre el que pensa, fer l’amor amb altres homes per veure què se sent i fer que algú s’enamori d’ella.

(continuarà)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!