Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

11 d'agost de 2007
0 comentaris

“Blog àgil i despreocupat”.

Llegint "Tirant al cap", el sempre recomanable Bloc de l’amic Joan Carles Girbes, m’assabento dels resultats d’una iniciativa d’Òmnium Cultural de la qual tenia vagues informacions prèvies: la llista dels "200 noms de la catosfera" en la qual aquestes Totxanes han tingut la bona fortuna de ser-hi incloses (vegeu-la aquí).  (n’hi ha més)

Desconec quanta gent ha participat en la proposta, quanta m’ha votat i, dintre dels 200 elegits, en quina posició he quedat. En tot cas sempre és d’agrair que et tinguin en compte i jo, veient sobretot en quina companyia estic, dono les gràcies a tothom que hi hagi estat implicat.

El que em sorprèn, però, és el comentari que en la llista -ordenada alfabèticament; surto a la jota- justifica la meva designació: "Blog àgil i despreocupat", diu.

Consulto el nou Diccionari de l’IEC i veig que "àgil" és aquell (o aquella) que es mou amb facilitat i rapidesa, que té els moviments ràpids i expedits. Per extensió parla d’"una veu àgil" i d’"un esperit àgil". Més o menys ja veig per on va i, sí, m’hi sento identificat.

Més breu i contundent és la definició de "despreocupat": aquell que no té preocupacions. I aquí sí que hi tindria unes quantes coses a dir… si no fos que m’imagino que la persona que ha redactat la llista final ha hagut de resumir els comentaris de la gent que ha emès el seu vot i que, per tant, ha buscat -amb agilitat i despreocupació- la màxima simplicitat.

Ho repeteixo: moltes gràcies a tothom per posar-me entre els 200 de la catosfera. Tant pel que significa de distinció com per la companyia en la que se m’ha posat.

Prometo que faré mans i mànigues per estar a l’alçada dels esdeveniments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!