Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

12 de novembre de 2004
0 comentaris

“Chulería y poderío” (o a veure si en prenem nota).

Dies enrere parlava en aquest mateix racó de l’autoodi, el papanatisme i el cosmopolitisme de via estreta que ens envolta i de la manca que tenim de veus de prestigi que generin opinió i defensin on calgui la cultura del país sense por que ningú els digui que fan tuf d’espardenya. Encara no fa vint-i-quatre hores, en una reunió de feina de caire diguem-ne institucional, parlava d’aquest mateix problema i posava com a exemple de desacomplexament el poc escrúpol que els espanyols demostren tenir a l’hora de donar-se autobombo.  (n’hi ha més)

 

I un exemple clamorós del que dic el tenim avui mateix a la pàgina 54, secció d’Espectacles, d’El País (diario independiente de la mañana). Per informar de les nominacions als Premis del Cinema Europeu de les pel·lícules de Pedro Almodóvar (“La mala educación”) i Alejandro Amenábar (“Mar adentro”) no s’han tallat ni un pèl i han titulat a tot l’ample de la pàgina: EUROPA SE MIRA EN EL CINE ESPAÑOL.

¿Quin dia ens atrevirem nosaltres a sortir de la closca sense complexos encara que sigui exhibint tan poc sentit del ridícul i de la mesura com ho fan ells? (I, de passada, ¿quin dia tindrem una classe periodística, intel·lectual, etc. que begui a galet amb les coses d’aquí amb la mateixa fruïció que ho fa amb les d’allí?).

“Lo ditxo: Toma ya, chulería y poderío…”

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!