Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

27 de juny de 2007
0 comentaris

Discos sol·licitats: Beatles i James Joyce (amb coda final sobre les Creus de Sant Jordi).

Quina delícia de lectors que tinc! No havien passat dues hores des que vaig penjar el meu apunt d’ahir sobre els 50 anys del Nou Camp que ja tenia un correu de la Pepita N. en el que em deia que esperava amb interès la meva crònica sobre la inauguració de l’estadi i que, parlant d’esdeveniments en els quals jo he estat present, li semblava recordar que en algun lloc d’aquestes Totxanes jo havia escrit la crònica del dia que vaig assistir a l’única actuació dels Beatles a Barcelona.  (n’hi ha més)

No recordava només, la Pepita N., la meva batalleta sinó també una fotografia de l’escenari amb els quatre Beatles enfeinats feta  per mi des del meu seient a la graderia.

Com que, em continuava dient, no trobava l’apunt penjat en l’epígraf "Músiques" la Pepita em demanava auxili i jo, amb molt de gust, atenc la seva petició. Per una banda l’apunt el podeu llegir directament fent clic aquí (és de fa quasi dos anys) i, per l’altra, ja l’he emmagatzemat en l’epígraf corresponent de la columna de Categories que trobareu a la columna de la dreta. Però he fet alguna cosa més…

Com que tenia una versió en petit de la fotografia l’he posada com a il·lustració de l’apunt d’avui i, a més a més, en l’arxiu annex que teniu al final d’aquesta nota podreu accedir a la versió en format més gran de la mateixa fotografia. L’única que conservo de l’esdeveniment. Servei complet per a la Pepita i per a tothom, vaja.

Aprofito l’avinentesa per atendre un altre "disc sol·licitat". Doble en aquest cas perquè atén una petició que em va fer l’amic F. Sanahuja -i que ja li vaig respondre per correu electrònic- i el no menys amic Joan C., amb qui molt aviat compartirem un parell de setmanes californianes i arizòniques. Els dos em pregunten què vaig escriure en aquestes Totxanes a propòsit de l’"Ulisses", de James Joyce, i els remeto al meu apunt del 18 de juny de l’any passat (vegeu-lo aquí) titulat "Llegir l’"Ulisses" (i després posar-se a escriure)".

CODA FINAL: Aquest matí, baixant amb la moto per Balmes pocs minuts després de les 7, en la cruïlla amb la Diagonal he vist aturat en el pas de vianants en Carles Duarte amb la seva inseparable cartera, la corbata de llaç i la flamant Creu de Sant Jordi lliurada tot just ahir a la solapa.

Entre el camuflatge del casc i que he passat de pressa ell no m’ha vist però no tinc el menor dubte que era l’amic Duarte. Ell és dels de la meva raça: arribem al despatx quan el personal de neteja del torn de nit tot just està acabant. Per si els cal un cop de mà, més que res…

I aprofito l’avinentesa per felicitar també altres amics i amigues guardonats amb la Creu. Així doncs, a més a més del Carles (Duarte), moltes felicitats Sara (Blasi), Teresa (Duran), Maria-Antònia (Oliver) i Ricard (Torrents)!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!