Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

9 de juny de 2007
0 comentaris

Temps d’aniversaris i celebracions (i, per què no dir-ho?, de satisfer petites vanitats).

Fa onze mesos -més concretament el dia 6 de juliol de 2006- la gent de Vilaweb posava en marxa una versió dels seus Blocs més avançada de la que fins aquell moment portava una mica més de dos anys funcionant.

Des del punt de vista del lector el canvi més important era que la nova versió incorporava una varietat més àmplia de plantilles gràfiques…  (n’hi ha més)

Per als redactors, a més a més, hi havia la possibilitat d’annexar documents i arxius en formats diversos, l’opció d’agrupar els apunts per categories, la gestió d’esborranys i un programa de control estadístic que permet a cada autor de Bloc conèixer el nombre de visites que rep la seva pàgina així com el compte de les vegades que un apunt ha estat posat en pantalla per a la seva lectura .

Gràcies, precisament, a aquesta aplicació estadística fa tot just tres dies un dels meus apunts va arribar a la xifra de mil lectures i així, ben cofoi de dalt a baix, ho vaig ressenyar (vegeu-lo aquí).

Curiosament, però, les efemèrides no s’han acabat sinó que se m’acumulen ja que durant el matí d’ahir, divendres 8 de juny, la pàgina principal d’aquestes Totxanes va registrar la visita número 100.000 comptabilitzada des del 6 de juliol de l’any passat que, com he dit més amunt, va ser el dia que es varen implementar les noves funcionalitats d’aquests Blocs i van posar-se en funcionament els comptadors de visites i lectures.

Cent mil visites a la pàgina principal d’aquestes Totxanes repartides en onze mesos donen una mitjana d’unes tres-centes visites diàries que, evidentment, no tenen ni punt de comparació amb altres Blocs molt més concorreguts i atractius que aquest però que no puc ni vull amagar que a mi em fan força patxoca, francament.

I per reblar encara més el to commemoratiu i autolaudatori d’aquest apunt de cap de setmana ja avanço que d’aquí a set dies justos, el dissabte 16 de juny, aquestes Totxanes compliran tres anys d’existència. Una longevitat que, en aquest moments, és de les més llargues a MésVilaweb i que comparteixo dia per dia amb l’estimat i admirat Biel Mesquida (vegeu aquí) que, aprofitant que el 16 de juny és el Bloomsday i que el de 2004 era el del centenari de l’obra mestra de James Joyce, es va estrenar el mateix dia que jo amb una experiència narrativa titulada "Homersea" que podeu seguir si teniu el llibre que es va editar amb els textos d’aquell dia o si entreu a l’arxiu de MésVilaweb (vegeu aquí) indicant aquella data.

Fóra, però, injust oblidar en aquest punt el nom d’un veterà que es va estrenar un parell de mesos abans i que encara avui és al peu del canó. Em refereixo a "Oi?", el bloc d’Oriol Izquierdo (vegeu-lo aquí) que és qui en aquest podi imaginari de blocaires veterans de can MésVilaweb s’emporta una merescudíssima i treballada medalla d’or.

No tinc pensat encara de quina manera ho faré (*) però ja podeu comptar que el dissabte vinent, el dia que es compliran tres anys de la seva estrena, aquestes Totxanes es posaran de festa.

Llarga vida, doncs, als blocs, als blocaires i, és clar, a tota la penya de lectors que ens fan costat.

——————————————————————————————-

(*) S’admeten suggeriments al correu de sempre: jotajotai@mesvilaweb.cat

——————————————————————————————-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!