Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

10 d'agost de 2004
0 comentaris

Refregit de totxana a la moda d’estiu (sis)

Més llana al clatell (o TV3 te l’endinya del revés) (publicat el 14 de juliol).  Grans marrameus fa unes setmanes quan un cervellet del departament de màrqueting de Televisió de Catalunya S.A., amarat de cosmopolitisme i multiculturalitat sostenible, va decidir que no hi havia cap grup català que donés la talla per fer la cançó de l’estiu de TV3.  (n’hi ha més)

 

Després que l’assumpte saltés a la premsa… (vaja, a tota no; ara mateix estic pensant en tres o quatre diaris que van mirar cap a una altra banda).

Tornem a començar, doncs:

Després que en Desclot en parlés aquí i aquí i després que protestessin els representants de les companyies discogràfiques catalanes sembla que el desficaci es va redreçar i la gent de màrqueting va acabar triant un tema del grup Gadegang titulat “Si et cou és que et pica”. La conya de l’assumpte, però, és que la cançoneta en qüestió té una estrofa cantada que es repeteix diverses vegades… i una gran part estrictament instrumental.

I ara ve la gran pregunta: ¿Endevineu quina part de “Si et cou és que et pica” és la que sona durant els seixanta segons que dura l’anunci promocional que passa per TV3?  Justa la fusta: la instrumental!.

En conseqüència, per primera vegada la cançó de l’estiu de TV3 no té ni un mot cantat -ni en català ni en ucraïnès- i així els cervellets de màrqueting poden anar-se’n ben tranquils de vacances amb la satisfacció que dóna haver fet els deures tal com se’ls havia manat. Ah! La cirereta final del pastís la trobareu en l’eslògan. Un preciós, genuí i graciosíssim (ha, ha, que em peto de riure) “TV3 em posa del revés” que, amb tanta llana al clatell com porten tots plegats, ni s’han adonat que no rima!.

“Dios ni don” (posem-nos a l’alçada lingüística d’aquesta colla), com ens l’endinya TV3, la seva.

(Per cert, posats a fer no us perdeu tampoc aquest article).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!