Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

26 de novembre de 2020
0 comentaris

El dia que Maradona, a Nàpols, va ballar amb la pilota.

‘Live is life’ és una cançó d’un grup austríac de trajectòria llarga però més aviat discreta que es deia (amb perdó) Opus. La varen enregistrar en un concert en directe que es va editar en forma de disc el 1985.

Però si aquesta cançó ha passat a la història és gràcies a l’espectacle que Diego Armando Maradona va oferir als seus incondicionals de la Società Sportiva Calcio Napoli (vegeu aquí) el 19 d’abril de 1989 durant l’escalfament previ de la final de la Copa de la UEFA contra l’equip de la ciutat alemanya de Stuttgart. Final a dos partits que va guanyar l’equip de Maradona.

Conta la llegenda que mentre començava l’escalfament de l’equip, per la megafonia de l’estadi San Paolo va començar a sonar aquesta cançó i automàticament el gran Maradona, amb les botes descordades i l’anorac d’escalfament posat va començar a dansar i a fer màgia amb la pilota als peus, al cap, a les espatlles, a les cuixes… sense perdre ni un instant el control ‘della palla’, com es diu a la itàlica manera.

El futbolista ha deixat un munt d’imatges per a la llegenda, cert. Però, de totes, la que a mi m’agrada més és aquesta i per això, en record i a tall d’homenatge, la penjo avui en aquestes Totxanes. Gaudiu-la:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!