Santa Anna i sant Joaquim: dia dels avis.

El 26 de juliol és, per raons diverses, festa important a casa tot i que enguany molt aigualida pel distanciament obligat. Apunt breu, doncs, que hi ha feina…

Quan de bon matí he obert la pàgina de Google m’he trobat amb l’agradable sorpresa que la imatge del dia (la que trobareu a la capçalera d’aquest apunt) recordava que avui, festa de santa Anna i sant Joaquim, era el Dia dels Avis.

Una atribució summament encertada perquè ells varen ser els pares de Maria, la Mare de Déu. Els avis de Déu com si diguéssim. O de Jesús, si més no.

Potser semblaré catastrofista però crec (i ho lamento, és clar) que els detalls d’aquesta advocació i la seva relació amb el concepte ‘avi’ i ‘àvia’ tenen data de caducitat en el coneixement de la gent ja que d’aquella assignatura que estudiàvem els de la meva generació a l’escola que es deia ‘Història Sagrada’ no en queda, pràcticament, ni el record.

Tan divertida com era…

I tan, com hem vist després quan hem visitat algun museu…

Afegeix un comentari