Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

15 de desembre de 2018
0 comentaris

Les cançons llargues: “Transmediterrània Exprés (live a Montreux)”, Pegasus (1984).

(La sèrie comença aquí)

Pegasus, fundat el 1981 és el resultat de la reunió de quatre músics molt notables de casa nostra: el bateria Santi Arisa, que venia del grup Fusioon, el baixista Rafael Escoté, provinent de Gòtic, i dos membres més que van començar a tocar junts en el grup Iceberg: Max Sunyer, a la guitarra, i Josep Mas “Kitflus”, als teclats.

Els quatre es repartien la composició dels temes dels seus discos, una característica que es va poder comprovar des del seu disc de debut “Nuevos encuentros” (1982) i que combinava el rock simfònic amb el jazz més progressiu.

El juliol de 1984  –aviat farà, doncs, trenta-cinc anys–  Pegasus va ser un dels grups convidats al Festival de Jazz de Montreux i d’aquella actuació va sortir el tercer disc de la seva discografia i la consolidació del grup com una oferta molt seriosa i de nivell perfectament homologable amb el que es feia arreu del món en aquella època. O, si més no, arreu d’Europa.

La cançó llarga d’avui és “Transmediterrània Exprés” –el tema que obria “Comunicació”, el seu segon disc–  interpretada en directe a Montreux. I la complemento amb “Ball de gegants”, enregistrada en la mateixa actuació.

(La sèrie continua aquí amb més cançons llargues)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!