Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

23 de novembre de 2018
0 comentaris

Els contrapunts al “Camino” de l’Opus Dei (mossèn Josep Dalmau, 1969). (6)

(La sèrie comença aquí i també aquí)

Del punt número 401 al 500: una tria.

Punt 405:  “¿Que has fracasado? Tu  –estás bien convencido–  no puedes fracasar. No has fracasado: has adquirido experiencia.  –¡Adelante!” (JME)

“Per què hi ha gent predisposada sempre a negar evidències? Si el fracàs és guanyar experiència, és també una prova més de les nostres limitacions.” (JD) 

 

Punt 417“¡No hay más amor que el Amor!” (JME)

“Hi ha molts amors sobre la terra. Procura no perdre-te’n cap. Tots fecunden”  (JD)

 

Punt 427:  “Señor: que tenga peso y medida en todo… menos en el Amor.”  (JME)

“Senyor, fins i tot en estimar-te, que tingui seny!”  (JD)

 

Punt 435:  “‘Timor Domini Sanctus’.  –Santo es el temor de Dios.  –Temor que es veneración del hijo para su Padre, nunca temor servil, porque tu Padre-Dios no es un tirano.”  (JME)

“No temis Déu. Ell és Amor. Tem les teves debilitats i limitacions.”  (JD)

 

Punt 443:  “No hagas crítica negativa: cuando no puedas halagar, cállate.”  (JME)

“Per què no fer crítica de les coses dolentes dels altres, a condició d’exigir respecte, fins i tot de les mateixes debilitats del criticat? Callar és evadir-se del problema.”  (JD)

 

Punt 459:  “Tu caridad es… presuntuosa.  –Desde lejos, atraes: tienes luz.  –De cerca, repeles: te falta calor.  –¡Qué lástima!”  (JME)

“Quan la caritat és presumptuosa… no és caritat. Les coses bones ho són plenament o deixen de ser-ho. Ja ho deien els primers escolàstics. Sovint, però, la caritat es troba entre aquells que ‘ningú no ho diria’.”  (JD)

 

Punt 475:  “Te reconoces miserable. Y lo eres.  –A pesar de todo  –más aún: por eso–  te buscó Dios.”  (JME)

“Sentir-se miserable és sa, simplement perquè tot home ho és. És a partir d’aquest reconeixement que comença a no ser-ne. Déu es val dels ‘menys miserables’ per a fer les voluntats.”  (JD)

 

Punt 490:  “Rectitud de corazón y buena voluntad: con estos dos elementos y la mirada puesta en cumplir lo que Dios quiere, verás hechos realidad tus ensueños de Amor y saciadas tus hambres de almas.”  (JME)

“Sols amb cor dreturer i amb bona voluntat, cada dia es fan menys coses. Tota la gent que es casa, ho fan amb una bona voluntat que esglaia; paraula! Però malgrat aquesta bona voluntat, no són pas pocs els qui col·lapsen en el seu intent de conviure estretament. No n’hi ha prou, de tenir bona voluntat i ganes de fer la voluntat de Déu. Cal ‘saber fer’ . En un món cada dia més tecnificat, cal, sobretot, ‘saber fer’, com a primer pas elemental.”  (JD)

 

Punt 500:  “Lleva sobre tu pecho el santo escapulario del Carmen-  –Pocas devociones  –hay muchas y muy buenas devociones marianas–  tienen tanto arraigo entre los fieles, y tantas bendiciones de los Pontífices.  –Además, ¡es tan maternal ese privilegio sabatino!”  (JME)

“Ha arribat el moment històric de no portar escapularis al pit ni filacteris al front. Crist es porta a dins; i si és a dins ja es fa notar a fora. No hi ha cap necessitat de portar fullaraca. Pots estar segur que Maria no era partidària d’exhibicions sectàries.”  (JD)

 

(Continua aquí)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!