Els contrapunts al “Camino” de l’Opus Dei (mossèn Josep Dalmau, 1969). (5)

(La sèrie comença aquí i també aquí)

Del punt número 301 al 400: una tria.

Punt 309:  “¡Mira qué entrañas de misericordia tiene la justicia de Dios! –Porque en los juicios humanos, se castiga al que confiesa su culpa: y, en el divino, se perdona.” (JME)

“Mira quina paradoxa: el jst se la carrega sempre. No se’n salva ni un. Ni Crist. Els lladres i assassins s’escapen moltes vegades de la justícia. A voltes són la gent honorable.” (JD) 

 

Punt 319“Recógete. –Busca a Dios en ti y escúchale.” (JME)

“Obre’t als quatre vents! Cerca Déu per tots els indrets. És a tot arreu! Pots ésser més lliure?”  (JD)

 

Punt 330:  “¡Qué pena me das mientras no sientas dolor de tus pecados veniales!  –Porque, hasta entonces, no habrás comenzado a tener verdadera vida interior.”  (JME)

“Mentre et dediquis a tenir molta pena dels teus pecats venials, perdràs de vista els mortals i la teva vida serà fondament estèril. Mira endavant, no pas endarrera.”  (JD)

 

Punt 340:  “Estudia. –Estudia con empeño.– Si has de ser sal y luz, necesitas ciencia, idoneidad. ¿O crees que por vago y comodón vas a recibir ciencia infusa?  (JME)

“Estudia. Però no pensis que això és suficient per ésser sol i llum de la terra. Si Crist vingués al món avui, no fóra precisament un lletrat, tingues-ho present!”  (JD)

 

Punt 359:  “Pon un motivo sobrenatural a tu ordinaria labor profesional, y habrás santificado el trabajo.”  (JME)

“Avui les bones intencions sobrenaturals no són prou per a santificar un treball ordinari professional. Cal, sobretot, saber fins on fa profit a tothom el seu treball, o si és perjudicial per a gaire gent! I això, no és tan fàcil descobrir-ho!”  (JD)

 

Punt 365:  “Si sientes impulsos de ser caudillo, tu aspiración será: con tus hermanos, el último; con los demás, el primero.”  (JME)

“Els teus impulsos de capitanejar són teus i de ningú més. No en facis cas, és una impressió subjectiva i vanitosa. Són els altres que han de decidir –en tot cas– que tu els representis. Això de manar esà perdent pistonades. L’autoritat és un servei, no una força. Ja ho va dir Crist.”  (JD)

 

Punt 373:  “Me gusta tu lema de apóstol: ‘Trabajar sin descanso.'”  (JME)

“Qui sols treballa és un ruc, mai un apòstol. El treball s’ha de poder controlar i mirar a distància.”  (JD)

 

Punt 386:  “No olvides, hijo, que para ti en la tierra sólo hay un mal, que habrás de temer, y evitar con la gracia divina: el pecado.”  (JME)

“Cometre maleses, fins a cert punt és normal. Per alguna raó profunda Crist ve a salvar tots els homes. Més que el pecat, el que cal evitar és enganyar-se un mateix.”  (JD)

 

Punt 392:  “Convéncete de que el ridículo no existe para quien hace lo mejor.”  (JME)

“Pensa que el ridícul sols es troba si hom té la pretensió d’ésser i de fer el millor.”  (JD)

 

Punt 396:  “La santa intransigencia no es intemperancia. ”  (JME)

“La intransigència que es qualifica de ‘santa’, en el fons és intemperança. Els noms bonics no fan la cosa.”  (JD)

 

(Continua aquí)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *