Els contrapunts al “Camino” de l’Opus Dei (mossèn Josep Dalmau, 1969). (4)

(La sèrie comença aquí i també aquí)

Del punt número 201 al 300: una tria.

Punt 208:  “Bendito sea el dolor. –Amado sea el dolor. –Santificado sea el dolor… ¡Glorificado sea el dolor!” (JME)

“El dolor no és bo. No estimis el dolor. Les coses dolentes no han d’estimar-se. Accepta el dolor sols quan evitar-lo signifiqui ser infidel a la teva consciència. Llavors, venç-lo perquè no et sigui un obstacle.” (JD) 

 

Punt 219“Si sabes que estos dolores -físicos o morales- son purificación y merecimiento, bendícelos.” (JME)

“¿Per què sols ens ha de purificar el dolor? Tot el bo que hi ha en la vida és capaç de purificar-nos. Com els dolors físics o morals són capaços de perdre’ns. No són ells sinó nosaltres qui tenim la paraula.” (JD)

 

Punt 229“Contigo, Jesús, ¡qué placentero es el dolor y qué luminosa la oscuridad!” (JME)

“Jesús, no permetis que homes pietistes em convencin que el negre és blanc, o que el dolor és plaent o que la foscor és lluminosa.” (JD)

 

Punt 245“En días de retiro tu examen debe tener más hondura i más extensión que el tiempo habitual nocturno. –Si no, pierdes una gran ocasión de rectificar.” (JME)

“Es profunditza molt més submergit en les realitats i en les situacions conflictives, que no pas en un recés allunyat còmodament del que la vida ens posa en joc.” (JD)

 

Punt 253“Pórtate bien ‘ahora’, sin acordarte de ‘ayer’, que ya pasó, y sin preocuparte de ‘mañana’, que no sabes si llegará para ti.” (JME)

“Porta’t bé ‘ara’ recordant el bo i dolent d’‘ahir’ i pensant en les possibilitats del ‘demà’. Normalment s’hi arriba.” (JD)

 

Punt 266“No tomes una decisión sin detenerte a considerar el asunto delante de Dios.” (JME)

“Pren les decisions que creguis simplement justes, després justifica-te-les religiosament davant de Déu. No fos cas que alguna alienació mental, històrico-religiosa, et barrés el pas cap a la Justícia.” (JD)

 

Punt 281“El silencio es como el portero de la vida interior.” (JME)

“Dialoga. El silenci és la frontera que ens separa dels altres. És una crosta que es replega sobre nosaltres mateixos i ens esterilitza.” (JD)

 

Punt 295“Si no eres señor de ti mismo, aunque seas poderoso, me causa pena y risa tu señorío.” (JME)

“M’espanta que siguis senyor de tu mateix, i alhora poderós. ¿Has sentit parlar mai del despotisme il·lustrat? ¿És que els menys dotats no tenen dret a la vida?” (JD)

 

(Continua aquí)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *