Els contrapunts al “Camino” de l’Opus Dei (mossèn Josep Dalmau, 1969). (3)

(La sèrie comença aquí i també aquí)

Del punt número 101 al 200: una tria.

Punt 109:  “Si no eres hombre de oración, no creo en la rectitud de tus intenciones cuando dices que trabajas por Cristo.” (JME)

“Escolta els germans. No creuen en la teva oració i en la teva religiositat, perquè els trepitges, els menysprees, et desentens d’ells i tu te la campes. No n’hi ha prou de tenir ‘bones intencions’ i entrar a les esglésies; has de fer diana si vols prestigiar la fe.” (JD) 

 

Punt 122“Muchos viven como ángeles en medio del mundo. –Tú… ¿por qué no?” (JME)

“Compadeix-te de qui et diu –i s’ho creu–  que porta una vida d’àngel. Procura ser simplement home. Faràs molt si hi arribes.” (JD)

 

Punt 132“No tengas la cobardía de ser ‘valiente’: ¡huye!” (JME)

“Tingues la valentia d’avesar-te a perdre. Fugir és sempre una mala sortida.” (JD)

 

Punt 143 “Por defender su pureza San Francisco de Asís se revolcó en la nieve, San Benito se arrojó a un zarzal, San Bernardo se zambulló en un estanque helado… –Tú, ¿qué has hecho?” (JME)

“Es diu que sant Francesc d’Assís per defensar la puresa va rebolcar-se per la neu. Sant Benet es llançà enmig d’unes bardisses. Sant Bernat es capbussà en un estany gelat. Jo penso que de ximpleries tots n’hem fet. A ben segur que també els sants, perquè han estat gent com nosaltres. Però tot això –si és que realment és històric–, ho feren a pesar de la seva santedat. (Jo preferiria veure’ls –i vull creure que ho eren– més centrats!)” (JD)

 

Punt 162“El corazón, a un lado. Primero, el deber. –Pero, al cumplir el deber, pon en ese cumplimiento el corazón: que es suavidad.” (JME)

“No deixis mai el cor de banda. Estima allò que hagis de fer. És perillós abandonar unes coses tan importants.” (JD)

 

Punt 184“¿Para qué has de mirar, si ‘tu mundo’ lo llevas dentro de ti?  (JME)

“Saps per què has de mirar? Perquè el món al qual et deus és fora de tu!” (JD)

 

Punt 193“No me seas flojo, blando. –Ya es hora de que rechaces esa extraña compasión que sientes de ti mismo.” (JME)

“Que no et corsequi la teva fluixedat. Potser no tens capacitat de remuntar-la. Però hi ha moltes coses realitzables partint de la mateixa fluixedat. Entre altres, acceptar més fàcilment les limitacions dels altres, en comptes de posar-t’hi càndidament frenètic.” (JD)

 

(Continua aquí)

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *