Les cançons llargues: “Marquee Moon”, de Television (1977)

(La sèrie comença aquí)

La cançó llarga d’aquesta setmana és la que dóna nom al primer disc d’un grup de Nova York que es va dir Television i que basava la seva força en el talent dels seus dos guitarristes: el gran Tom Verlaine i el no menys important Richard Lloyd.

“Marquee Moon” és una cançó de quasi onze minuts que no va tenir una carrera fulgurant però que ha quedat en el paladar dels amants d’aquell moment de transició cap al punk com una referència immarcesible.

Jo mateix em confesso culpable d’haver mig oblidat aquest disc (recomanable de punta a punta) i ara que l’he tornat a escoltar després d’uns quants anys me’n penedeixo del parèntesis perquè m’ha tornat a semblar una petita obra mestra. Tant “Marquee Moon” com les altres set cançons que li fan companyia.

A tall d’il·lustració us passo l’enllac a aquest article que us ajudarà a dimensionar la importància dels Television. Un grup del qual es pot plànyer la seva brevetat (el pas per l’èxit va ser molt efímer) però que amb aquest disc va aconseguir un lloc en la majoria de llistes i antologies dels millors discos de tots els temps. I, sobretot, de la dècada de les meravelles: la dels setanta.

Aquí sota trobareu la cançó tal com sona en el disc. A continuació teniu la lletra i al final de l’apunt us he incrustat una interpretació en directe de “Marquee Moon” de l’any 1985 en el programa “La edad de oro” de TVE.

Marquee Moon

(Tom Verlaine)

I remember
Ooo how the darkness doubled
I recall
Lightning struck itself

I was listening
Listening to the rain
I was hearing
Hearing something else

Life in the hive puckered up my night,
A kiss of death, the embrace of life
Ooo there I stand neath the Marquee Moon,
Just waiting

I spoke to a man
Down at the tracks
And I ask him
How he don’t go mad
He said ‘Look here junior, don’t you be so happy
And for Heaven’s sake, don’t you be so sad’

Life in the hive puckered up my night,
The kiss of death, the embrace of life
Ooo there I stand neath the Marquee Moon,
Hesitating

Well a Cadillac
It pulled out of the graveyard
Pulled up to me
All they said ‘get in’, get inThen the Cadillac
It puttered back into the graveyard
Me, I got out again

Life in the hive puckered up my night,
A kiss of death, the embrace of life
Ooo there I stand neath the Marquee Moon,
I ain’t waiting nuh ah

I remember
How the darkness doubled
I recall
Lightning struck itself

I was listening
Listening to the rain
I was hearing
Hearing something else

 

(La sèrie continua aquí amb més cançons llargues)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *