Ona Llibres i Disco 100: dues prestigioses botigues de Gràcia.

He tornat a tenir una altra alegria  –dues, per ser més exactes–  després de llegir el número de L’Independent de Gràcia d’aquesta setmana.

Per una banda m’assabento que Ona Llibres, la meva llibreria de capçalera, ha estat guardonada amb un dels premis Vila de Gràcia d’enguany en reconeixement del seu projecte comercial i de la seva trajectòria (vegeu aquí) no només al barri, on ara fa cinc anys que s’hi va instal·lar, sinó a la seva activitat històrica al servei de la llengia i la cultura catalana des que es va inaugurar, l’any 1962, a la Gran Via de Barcelona (vegeu aquí).

Els seguidors veterans d’aquest Bloc recordaran que no és pas aquesta la primera vegada que parlo d’Ona Llibres, una llibreria que considero casa meva, on sempre m’han atès magníficament i amb una professional al capdavant, la Montserrat Úbeda, que coneix l’ofici que porta entre mans i la seva dimensió divulgativa de la nostra cultura. Vegeu, doncs, aquí un “Elogi de la llibreria Ona” que vaig escriure el novembre de 2014.

El lliurament dels premis Vila de Gràcia es farà a les set de la tarda d’aquest dijous, 26 d’abril, al Centre Artesà Tradicionàrius (vegeu aquí més informació).

L’altra alegria me l’ha donat el fet que Disco 100, la botiga on compro tots els discos des de fa bastants anys acaba de complir quaranta anys des de la seva fundació, també a Gràcia, més concretament al carrer de l’Escorial. Ells mateixos ho expliquen aquí.

Vegeu aquí la noticia tal com la dóna el setmanari L’Independent de Gràcia, i entreu a la pàgina web de la botiga (aquesta) amb la seguretat que trobareu referència de qualsevol obra musical que hagi estat enregistrada en algun suport comercialitzable.

Com en el cas d’Ona Llibres, en aquest Bloc també vaig fer un elogi d’aquesta botiga. És un apunt una mica més antic  –d’octubre de 2011–  i el podeu llegir aquí.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *