I ara què fem?”. El vídeo de la xerrada completa de Vicent Partal anit a Gràcia (Barcelona).

Anit es va celebrar al barri de Gràcia (Barcelona) una xerrada organitzada per l’ANC amb Vicent Partal. Val a dir que era un acte programat de temps enrere, però les circumstàncies derivades de l’actualitat varen fer que tingués un interès i una oportunitat excepcionals.

Trobareu el vídeo complet al final d’aquest apunt (també en aquest enllaç). Una mica menys d’una hora i mitja que val la pena que assaboriu amb calma, sobretot avui que no tenim res a celebrar, i que l’escampeu perquè és útil, engrescador, clarificador, orientatiu i, sobretot, balsàmic.

Al llarg del dia he anat preparant aquest resum, una espècie de guia de lectura perquè us orienteu millor en el vídeo.

 • Per començar, sapigueu que la introducció de Vicent Partal, que dóna pas després al diàleg amb els assistents (entre els quals ja us avanço que hi ha -i hi intervindrà- l’eurodiputat Ramon Tremosa) dura des de l’inici fins al minut 24:14
 • “El dia 1 d’octubre vàrem veure que som un país que està disposat a tot”, minut 1:12
 • Sobre la sorprenent declaració pública de Donald Tusk, president de la Unió Europea, adreçant-se directament al president Puigdemont una hora abans que comencés el ple del Parlament del dia 10, minut 4:30
 • Sobre la denominada “via eslovena”, minut 7:05
 • Sobre la reacció de la CUP, minut 8:58
 • Sobre la decepció de la gent: “aquest govern i aquest president són els mateixos que varen aguantar-ho tot per fer el referèndum (…) cal, doncs, evitar el debat de la testosterona, el de veure qui és valent i qui és covard”, minut 9:32
 • “Europa té un problema que no es diu ni Mariano Rajoy ni Carles Puigdemont. El problema d’Europa som nosaltres, la gent que no estem disposats a acceptar qualsevol cosa”, minut 13:37
 • Sobre la difusa promesa de reformar la Constitució d’aquí a sis mesos: “El dia 1 no estàvem plantats davant dels col·legis per defensar la reforma de la Constitució. De brometes, doncs, les justes…”, minut 14:30
 • “La UE només ens ha tractat amb respecte quan la proclamació de la independència semblava inevitable, quan era creïble. I en el moment que ha deixat de ser-ho, ens ha deixat tirats. La conclusió, doncs, és només una…”, minut 17:00
 • “Com es fa això? Doncs com s’ha fet tot aquest procés: des del carrer, transmetent al govern, a les entitats i a tothom que calgui la nostra voluntat de tirar endavant. I això és incompatible amb sentir-nos tristos i deprimits. Ja està; ja ho hem superat. Ara a la feina…”, minut 21:00
 • Sobre el control del territori, minut 28:45
 • Sobre els 10.000 policies españols que hi ha a Catalunya, minut 33:15
 • Sobre el nou Poder Judicial a la Catalunya independent, minut 39:20
 • Una gran frase de Teresa Forcades: “Catalunya ha de ser l’Arenys de Munt d’Europa”, minut 42:50
 • La primera intervenció de l’eurodiputat Ramon Tremosa la trobareu a partir del minut 43:20.
 • La gran Belén, de Madrileños por el Derecho a Decidir i delegada de l’ANC a Madrid, entra en acció a partir del minut 51:45.
 • La segona intervenció de Ramon Tremosa la trobareu a partir del minut 57:45.
 • Sobre l’aplicació de l’article 155, minut 1:00:00
 • Sobre l’existència de plans B, C, D…, minut 1:05:45
 • Sobre la fugida de les empreses, minut 1:09:40
 • “En marxar, Banc Sabadell i la Caixa li fan un favor polític al PP, no a España”, minut 1:11:55
 • Sobre el possible interès d’ingressar a l’EFTA, minut 1:13:30
 • Un missatge per acabar: “Hauríem de pensar ràpidament entre tots de quina manera fem notar al Govern i al Parlament que no ens hem anat a casa; que som aquí, dempeus i esperant. I que un altre episodi d’agressió contra la nostra gent ja no estem disposats a tolerar-lo. Costi el que costi”, minut 1:16:00

 

http://dai.ly/x645y3l

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *