La ronya del catanyol: un escac matador.

Continuem, com sempre, a l’empara del mestre Pau Vidal, autor del llibre “Catanyol.es” (Barcanova, 2012) de lectura imprescindible. Un llibre que, tal com ens explica aquídemostra que, encara que sembli mentida, el catanyol té cura. És una crosta que en major o menor mesura tothom porta enganxada a la sola de la sabata i de la qual fóra bo que ens anéssim desprenent. Tot és qüestió de posar-s’hi:

382. Contracoberta de novel·la sobre un mafiós

EXEMPLE D’ÚS: “El delinqüent va mantenir en escac tota la policia del país durant vint anys.”

ÚS CORRECTE: “… va fer anar de bòlit tota la policia del país durant vint anys.”

EXPLICACIÓ:  Un d’aquells casos que fan de mal traduir. Segons el context, també podríem dir posar contra les cordes / en un atzucac (“La proposta del president grec ha posat en un atzucac tota la Unió Europea”), no deixar viure o tenir amb l’ai al cor.

——————————————————————————————————————–

(Si voleu veure tota la sèrie “La ronya del catanyol” feu clic aquí)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *