Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

23 d'octubre de 2016
2 comentaris

El sou del primer ministre.

Fa una estona, mentre em dutxava, he sentit per la ràdio  —Catalunya Ràdio, és clar–  una noia catalana resident des de fa dos anys a Singapur que explicava a Ricard Ustrell que els sous del primer ministre (el senyor Lee Hsien Loong, que trobareu a la fotografia que encapçala l’apunt) i dels membres del govern d’aquella ciutat-estat són els més alts del món pel que fa a l’àmbit dels polítics.

L’argument que la improvisada corresponsal esgrimia era doble i molt entenedor. Per una banda, a Singapur consideren que un polític ben pagat és molt més refractari a deixar-se temptar pels suborns o, directament, pel robatori i la corrupció. I per l’altra, consideren també que el sector públic ha d’atreure la gent més preparada atès que les decisions dels seus directius incideixen directament en tota la població. És a dir, en molta més gent que les decisions dels directius de les empreses més grans del país.

M’ha alegrat molt aquesta informació perquè ja fa força temps que defenso la mateixa tesi: en política el sou ha d’estar en consonància amb el nivell de responsabilitat i, en contrapartida, s’han d’habilitar els mecanismes adients perquè quan el rendiment i els resultats no siguin els adequats es canviïn immediatament els responsables per tal d’evitar mals majors. Exactament com es fa a qualsevol empresa important i seriosa.

Ben lluny, per tant, de la mística figaflor (tan del gust de les nostres esquerres, sempre per damunt del bé i del mal) que d’uns anys ençà s’ha instal·lat a casa nostra i que ha portat a pensar que per a un polític exercir responsabilitats és més un sacrifici personal que una manera ben noble de posar les seves aptituds al servei a la col·lectivitat.

I, naturalment, de ser remunerat d’acord amb el que aconsegueix.

 

  1. Defenso des de fa anys la mateixa teoria i quan sento persones que diuen que els polítics d’alta responsabilitat cobren massa em poso dels nervis….Ara be, son els mateixos que troben collonuts el sous de Messi, Cristiano Ronaldo i altres. Aquests sí que tenen una gran responsabilitat…!!!!

  2. Tota la vida he estat defensor d’aquesta teoria: si volem polítics preparats s’han de pagar molt bé. En cas contrari es fa de la política una professió (ex: Montilla, Alberto Fernández Díaz, etc.)
    El mateix poble que s’escandalitza que l’alcalde/sa de BCN guanyi dent mil euros anuals troba collonuts els sous d’en Messi, Cristiano Ronaldo o espècimens similars.
    Voleu mitjanies que cobrin poc? Doncs ja els teniu: alguns no passarien ni un concurs per administratiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!