Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

28 de maig de 2006
0 comentaris

“A totes llums” (Ens veiem).

Ho acabo de sentir fa una estona, mentre era sota la dutxa, a Catalunya Informació. Passaven un tall de veu del senyor Montilla en un acte d’ahir del seu partit en el que deia que “l’Estatut que votarem el dia 18 és, a totes llums, molt superior al que hem tingut fins ara”.

M’ha cridat l’atenció aquest esfereïdor “a totes llums” -translació directa del castellà “a todas luces”- pel que té de símptoma de l’actitud d’unes quantes forces polítiques de casa nostra: pensen i senten (cap i cor) en espanyol i com a molt el que els surt per la boca és castellà traduït.  (n’hi ha més)

No cal, però, que anem a buscar gaire lluny. Els amants de les emocions fortes podem sentir aquests dies en els espais informatius de la televisió que emet des de Sant Joan Despí -és a dir, espais que figura que estan fets per profesionals de la informació- contínues referències a la “carrera” de Fórmula 1 que avui es corre a Montecarlo i en els espais de promoció un eslògan de pedra picada: “Els entesos de Fórmula 1 ens veiem aquest diumenge a TV3”. (De pedra picada perquè n’hi ha per enviar el cervellet responsable de la frase a picar pedra durant una temporada)

Doncs vinga: ens veiem i fins i tot ens la veiem. I que Nostre Senyor ens doni vida i humor per anar-nos-la veient com va creixent (l’estultícia).

PD: Ja que la nota d’avui va sobre “freakies” he triat una imatge per il·lustrar-la que remet una mica a algun ésser monstruós d’aquests que surten a les novel·les del Sánchez Piñol. De tota manera que ningú s’espanti perquè és una peça de l’òptica dels fars. Aquests estris tan útils “a totes llums” per als navegants. Ens veiem…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!