Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

4 de gener de 2006
0 comentaris

La colla creix (Hola, Agustí Pons!).

ACCEDIREU A LA PÀGINA PRINCIPAL DE "TOTXANES, TOTXOS I MAONS" FENT CLIC AQUÍ.

Una de les novetats agradables que m’ha portat el nou any ha estat veure la incorporació a la parròquia de blocaires mesvilagüepencs d’Agustí Pons, home de llarga experiència professional com a periodista cultural i amb una interessant bibliografia com a narrador, poeta i biògraf. Tret de la seva feina a Catalunya Cultura ja fa molt temps que noto a faltar els seus articles de reflexió i les seves cròniques sobre l’actualitat cultural en algun mitjà de premsa diària. Per això celebro vivament que s’hagi enganxat al carro dels Blocs.  (n’hi ha més)

Pel que s’ha vist fins ara el "Fora d’hores" -així és com ha batejat el seu Bloc- està sortint a comentari diari. Senyal inequívoc que el cuc continua ben viu. Jo ja l’he incorporat a la meva llista de favorits que trobareu en la columna de la dreta de la vostra pantalla. Precisament en el seu text d’ahir l’Agustí parla de "Tor. Tretze cases i tres morts", del periodista Carles Porta (La Campana), que és el llibre que estic llegint aquests dies i que em té enganxadíssim. Em remeto als seus comentaris, que secundo totalment. (*)

Si algú encara sosté la teoria que la realitat mai no podrà superar la ficció que llegeixi aquest llibre absolutament verídic i tindrà la millor refutació. Un magnífic regal per a aquests dies de compres apressades i refredats incipients.

(*) Pel que fa a l’elogi que Pons feia ahir d’altres llibres només tinc una objecció a fer: si esteu interessats pel llibre "Raval", d’Arcadi Espada, llegiu la versió original en castellà. La versió en diguem-ne català és de veritable jutjat de guàrdia. Una vergonyosa manca de consideració de l’autor i de l’editorial vers els lectors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!