Sant Jordi 2009: les meves recomanacions de llibres (1).

(vegeu aquí les recomanacions de discos)

Potser sóc jo que bado però tinc la impressió que aquest Sant Jordi va una mica fluix pel que fa a grans novetats literàries en la nostra llengua. Tot i això, en narrativa he trobat tres llibres que considero ben recomanables (per ordre alfabètic):

* “Olor de Colònia”, Sílvia Alcàntara (Ed. 1984). Una història amb molts trets autobiogràfics ambientada en una de les colònies industrials del Llobregat.
* “Terminal B”, Miquel Bezares (Moll). Un magnífic recull de contes.
* “L’home d’origami”, Joan Carreras (Amsterdam). Una novel·la de llarg recorregut. Se’n parlarà, crec, d’aquest llibre d’en Carreras.

(n’hi ha més; cliqueu “Vull llegir la resta de l’article”)

Per continuar amb el nivell d’excel·lència de l’apunt esmentaré quatre llibres més, no pas novetat d’ara sinó de la campanya de Nadal, que jo continuo considerant molt recomanables. Aquí van (per ordre alfabètic):

* “El dia revolt”, Julià Guillamon (Empúries)
* “El professor d’història”, Joan F. Mira (Proa)
* “Quiet”, Màrius Serra (Empúries)
* “Memòries d’un segle d’or”, Joan Triadú (Proa)

D’aquests quatre llibres -esplèndids, cadascun en la seva modalitat- destacaria el de Guillamon per la seva relació amb l’exposició “Literatures de l’exili. Retorn a Catalunya” que el proper dimarts s’inaugurarà al Palau Moja (vegeu aquí) i que no em penso perdre.

(Continua aquí amb més recomanacions)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *