Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

12 d'octubre de 2005
0 comentaris

Transversals (i pals de paller).

Rivalitzant amb la flaca pel PowerPoint d’un temps ençà està guanyant predicament entre les nostres classes dirigents un altre concepte d’aquells que es porten l’oli: la transversalitat. Una idea fàcilment entenedora quan es tracta d’ens físics -és a dir, quan es desenvolupa en l’àmbit del tangible- però d’allò més abstrusa quan es tracta d’encaixar-la en una estructura organitzativa formada per persones i àrees de responsabilitat, per més bonic que faci la seva pronunciació. Que en fa. Feu-ne la prova. Digueu-ho a mitja veu, paladejant cada sílaba: trans-ver-sals. Sí o no?, com es diu ara.  (n’hi ha més)

 

Dic tot això perquè acabo de llegir al diari que ahir el nostre entranyable Govern va aprovar la creació de la Direcció General de Projecció de l’Esport i Transversalitat, en el si de la Conselleria Primera, i de seguida m’ha vingut a la memòria aquell altre concepte que va encunyar el règim anterior, no menys entranyable (el concepte i el règim), del “pal de paller”. Precisament en comparar ambdues idees és quan m’adono que per fi ja tinc un exemple ben entenedor del que és el famós canvi. Els uns anaven de dalt a baix, com manen els cànons dels pals dels pallers, i els altres de banda a banda. Transversals, vaja.

Ja friso per poder llegir ben aviat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el detall de les atribucions transversalitzadores d’aquesta Direcció General nova de trinca amb la qual ens acabem de dotar els catalans. I, mira, vés per on a partir d’ara tindré un alicient més per repassar el sumari de cada nou DOGC que m’arribi: veure quan triguem a dotar-nos d’una Secretaria, Direcció General, Institut o Entitat Autònoma consagrada al foment de l’ús del PowerPoint. Tanco els ulls i ja se’m fa present la visió: Institut Català del PowerPoint. O “Incapàuer” pels irreverents i amants de la brometa com jo que no som capaços de respectar les coses serioses i no tenim ni educació ni “modus”.

“Incapàuer”. Uauuu…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!