Totxanes, totxos i maons

El Bloc de Joan Josep Isern

11 d'agost de 2005
0 comentaris

Refregit de totxana a la moda d’estiu (nou): La dèria de la Pompeu i els Nadals.

(publicat el 22 de desembre de 2005)

Amb un cert estupor davant de tanta llana al clatell llegeixo a les pàgines salmó de La Vanguardia d’avui el següent titular: “La biblioteca de Baget Herms, a la Pompeu”. I unes línies més avall -dintre de la mateixa notícia- la preciosa frase: “… ha pasado a formar parte de la biblioteca de la Universidad Pompeu i Fabra”. Glups!  (n’hi ha més)

 

De la mateixa manera que a Tarragona ningú diu “l’Antoni” quan ha de referir-se a la Universitat Rovira i Virgili em pregunto en nom de què -com no sigui allò que deia més amunt de la llana al clatell- aquesta colla barrejada d’intel·lectuals profunds i de cosmopolites de jaima no són capaços encara d’entendre que Pompeu és un nom i que Fabra és un cognom i que, per tant, a) la universitat pot ser “la Fabra” o bé “la Pompeu Fabra”, mai “la Pompeu” a seques, i b) per la mateixa regla de tres que aplica el redactor del diari comtal hauríem de parlar de Pasqual i  Maragall, Josep i Bargalló o Pepe i Antich.

Vaja… si fa no fa com la gent de cor senzill que aquests dies ens feliciten “els Nadals” tot fent, sense saber-ho (suposo, és clar), un patètic paral·lelisme amb les “Felices Navidades” dels espanyols.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!