A propòsit dels Premis Nacionals de Cultura 2005.

El 29 de setembre passat aquest Bloc dedicava un espai per parlar dels Premis Nacionals de Cultura que aleshores s’acabaven de lliurar i, sobretot, per remugar  una mica a propòsit de la composició del jurat i de la presència (absència, més aviat) en l’esmentat jurat de representants de la literatura catalana. Entesa aquesta, lògicament, com la que s’escriu en la llengua pròpia de Catalunya. Tot i manifestar la meva estranyesa per aquest fet m’apressava a dir que el veredicte emès aleshores -Premi Nacional a “Pa negre”, d’Emili Teixidor- em semblava impecable.

 Avui s’acaben de fer públics els Premis d’enguany i puc dir amb alegria que aquell forat en la composició del jurat ha estat correctament cosit -s’hi ha incorporat Dolors Oller, crítica literària i presidenta del Pen Català- i que el veredicte ha distingit el llibre de Toni Sala “Rodalies”, guanyador del premi Sant Joan de novel·la i editat a finals de l’any passat per 62.

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *